Γράμμα στον Αλέξη από τον μπάρμπα-Ανέστη –  Αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος

 

 

Αγαπητέ σύντροφε Αλέξη σε χαιρετώ,

Κατά πρώτον να σου ευχηθώ καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι με υγεία και δύναμη για νέους αγώνες. Σήμερα που σου γράφω είμαι καταχαρούμενος, μιάς και, μέσα στο Μάη, είχαμενε τρείς μεγάλες νίκες και μάλιστα τη μιά με διεθνή σημασία και αναγνώριση.

Είναι επιτυχία και νίκη μας σύντροφε το να βγαίνει ο Άδωνις, ο πιο φανατικός αντίπαλός μας και να μιλεί με καλά λόγια για τον σύντροφο τον Καρανίκα, να του ζητά συγνώμη και να δηλώνει ότι ήτανε λάθος της Ν.Δ. που μας εκοντράρισενε στο θέμα της καλλιέργειας του χασισιού που, ευγενικά και καθαρευουσιάνικα, το λένε φαρμακευτική κάναβη. Νά τώρα που οι αντίπαλοί μας θάρτουνε στα λόγια μας και θα το ρίξουνε στη χασισοκαλλιέργεια για εμπορικούς σκοπούς.

Βλέπεις Αλέξη μου πώς τα φέρνει η ζωή; Να σου λένε ευχαριστώ από ‘κει που δεν το περιμένεις.

΄Ετσι και ζούσενε τώρα ο Τσιτσάνης, σίγουρα θάγραφενε καένα καινούργιο τραγούδι, αντίθετο από το γνωστό του 1977 που ήλενε “Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία, τόνοι έντεκα γεμάτο, με χασίσι μυρωδάτο”. Τώρα, τα βαπόρια θα φεύγουνε γεμάτα απ’ εδώ και μάλιστα με τη βούλα του νόμου.

Δεύτερη νίκη μας σύντροφε, ήτανε η καινούργια μεταγραφή που ήκαμες, φέρνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ έναν ακόμη Πασοκτζή, τον γιατρό πρώην Βουλευτή και Υπουργό επί Σαμαρά, το Σιμάκι τον Κεδίκογλου. Μου φαίνεται καλό και ξύπνιο παιδί. Μάλιστα, μιας και είναι γιατρός δερματολόγος, όλο και κάποια συνταγή θάχει να μας δώκει, μπας και φτιάξει το σουλούπι μας και δείξομενε προς τα όξω ένα πιο καθαρό και λαμπερό πρόσωπο.

΄Ομως, κι ευτό να μη γίνει, εδώ ταιριάζει η παροιμία που λε “όποιος βγάνει και δεν βάνει, γρήγορα στον πάτο φθάνει”. Μάζευε λοιπόν, κι ας είν’ και ρόγες. Όπως ελέγανε και από παλιά “φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι”. Σοφά λόγια σύντροφε.

Η τρίτη και ποιό σπουδαία νίκη μας Αλέξη, είναι ευτό που πα να γίνει στο Ισραήλ. Οι Εβραίοι, που σε πολλά μας βάζουνε τα γυαλιά, στην περίπτωση αυτή αντιγράφουνε συνταγή ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Αριστεροί, οι Κεντρώοι και οι Ακροδεξιοί, πάνε να τα βρούνε μεταξύ τος μόνο και μόνο για να φάνε το σημερινό Πρωθυπουργό, το Νετανιάχου που είναι δεξιός και φίλος κολλητός του Κυριάκου. Να λοιπόν, που η συνταγή μας (δηλαδή δική σου συνταγή Αλέξη), αρχίζει να εφαρμόζεται διεθνώς. Σκέπτομαι λοιπόν με το φτωχό μου μυαλό, μήπως πρέπει να γυρέψεις κατοχύρωση της πατέντας συγκυβέρνησης Αριστερών και Ακροδεξιών; Καλού-κακού, κουβέντιασέ το με τον καλό μας φίλο τον Πάνο τον Καμμένο, και πράξετενε κατά που εσείς κρίνετενε καλύτερα.

Σύντροφε, ευτές οι τρεις νίκες του Μαγιού, μου ανοίξανε την όρεξη. Σκέφτομαι την ώρα και τη στιγμή που θάρτει και η τελική νίκη μας κατά του Κυριάκου. Μόνο που, για να γίνει ευτό, θα μας χρειαστούνε οκτώ Συμπιλίδηδες. Όπως θα θυμάσαι, το γέρο Μητσοτάκη, τον ήριξενε από Πρωθυπουργό ο Βουλευτής του, ο Γιώργος Συμπιλίδης που, το Σεπτέμβρη του 1993, ο Σαμαράς τον επήρενε στην Πολιτική ΄Ανοιξη, δηλαδή στο Κόμμα που ήκαμενε αφού τάσπασενε με τον Μητσοτάκη. Κάμε λοιπόν κουμάντο, βάλε τα δυνατά σου, στην ανάγκη τάξε κάτι και στον ΄Αγιο Φανόριο, μπας και φανερώσει τους οκτώ που θα μπορούσανε να ρίξουνε τον Κυριάκο.

Αλέκο καλέ μου σύντροφε, η γυναίκα μου, κατά που το συνηθίζει, όση ώρα σου γράφω, ρίχτει κρυφές ματιές για να δει ήντα σου γράφω πάλι. Φαίνεται λοιπόν πως τα διάβασενε όλα. ΄Ακου τώρα ήντα μούπενε για να με πικάρει:

-Ανέστη μου, ξέρεις ήντα λένε για τους αρρώστους που είναι βαριά; Λένε το σοφό “ούτε γιατροί γιατρεύουνε ούτε Άγιοι βοηθούνε”. Γράψε το στον Αλέξη σου και ‘κείνος θα καταλάβει μιάς και δεν είναι ούργιος.

Σύντροφε, παράβλεπε και μη δίνεις σημασία σε γυναικείες κουβέντες. Εσύ και όλοι οι σύντροφοί μας, στον αγώνα για ανατροπή του Κυριάκου.

Τους χαιρετισμούς μου στη αγαπητή μου Περιστέρα και φιλιά στα παιδάκια σας.

Σε χαιρετώ συντροφικά

ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.