ΔΙΗΓΗΜΑ. Αλέκου Χατζηκώστα: Η …θεατρίνα. Η…θεατρίνα.

 

Εδώ και μήνες η συμπεριφορά της είχε αλλάξει. Τα τηλέφωνα του σε συγκεκριμένες μέρες έμειναν αναπάντητα. Η παρουσία της στο fb είχε αυξηθεί. Στα ραντεβού τους καθόταν ολοένα και πιο λίγο. Όλο απασχολημένη και κουρασμένη του έλεγε πως είναι.

Αλλά και η φωνή της ακόμη, στις συναντήσεις τους, του φαινόταν αλλαγμένη. Με διακυμάνσεις στην ένταση και τη χροιά. Λες και ήταν ταυτόχρονα πολλές προσωπικότητες μέσα της.

Και αυτός να βάζει μαύρες σκέψεις στο μυαλό του. «Υπάρχει και τρίτο πρόσωπο» στη ζωή της» να σκέφτεται στις μοναξιές του που αυξάνονταν.

Προσπαθούσε να μην της δείχνει αυτό που σιγόβραζε μέσα του. Και τα ξεσπάσματά του ήταν προς άλλες κατευθύνσεις. Έτσι συνήθως συμβαίνει. Την πληρώνουν πάντα οι αθώοι.

Η αλήθεια της σιωπής είναι πάντα βαρύτερη, δυσκολοκουβάλητη.

Την τελευταία βδομάδα η υπόθεση θύμιζε Γολγοθά χωρίς Ανάσταση. Ούτε τηλέφωνα σήκωνε, ούτε στο fb έμπαινε, ούτε κανένα σημείο ζωής έδινε.

Και αυτός να μην έχει το θάρρος να ξεδιαλύνει την κατάσταση. «Μοιραίος και άβουλος αντάμα» που θα έγραφε και ο αγαπημένος του ποιητής.

Είχε φτάσει Παρασκευή μεσημέρι όταν στο mail εμφανίστηκε μία πρόσκληση:

«Η Ανώτερη Δραματική Σχολή …διοργανώνει το απόγευμα του Σαββάτου… θεατρική παράσταση των μαθητών/τριων της Α’ τάξης πάνω στο έργο του Γιάννη Ρίτσου «Σονάτα του Σεληνόφωτος» στον κινηματογράφο…»

«Όλα τα είχε η Μαργιωρή» σκέφτηκε, να πηγαίνω και σε θεατρικές παραστάσεις τώρα και μάλιστα Σαββατιάτικα.

Την πρόσκληση τη συνόδευε και η αφίσα της παράστασης με τους συντελεστές. Τη διάβασε και το πρόσωπο του έλαμψε από χαρά και κυρίως ανακούφιση.

Πήρε στο τηλέφωνο το κοντινότερο ανθοπωλείο.

«Σας παρακαλώ αύριο στις…να στείλετε μία ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα στον κινηματογράφο…για την κυρία … που να γράφει:

«Αφού ξεγέλασες και μένα ένα χρόνο τώρα, θα γίνεις μεγάλη θεατρίνα!»

Αλέκος Χατζηκώστας.

……………………………………………………………………………..

Ο Αλέκος Χατζηκώστας είναι Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες.

Έχει εκδώσει 9 βιβλία και συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους ενώ στα τέλη του 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή:’Μακρινή παρουσία’ /εκδόσεις άλφα πί -Χίος.

Πρόσφατα η στήλη παρουσίασε με μεγάλη αποδοχή από τους αναγνώστες το διήγημα του : ‘Καθολική αγάπη’.

Ευχαριστώ θερμά τον συγγραφέα Αλέκο Χατζηκώστα για την διάθεση του ανέκδοτου διηγήματος του ‘ Η …θεατρίνα’ στη στήλη.

Πίνακας ζωγραφικής: Edward Cucuel.

Επιμέλεια στήλης:

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.