Δύο περιστατικά αφίξεων με 66 πρόσφυγες και μετανάστες και Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης

 

 

 

Συναγερμός σήμανε στο λιμεναρχείο Χίου τις πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, όπου συγκεκριμένα στις 04:30 εντοπίστηκε λέμβος με 18 πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, όπου περισυνελέγησαν από το Ρουμανικό σκάφος της frontex.

Σε ακόμη ένα περιστατικό περισυλλογής μεταναστών και προσφύγων επενέβη το Λιμεναρχείο Χίου σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, στις 05:30, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με το σκάφος 611, διέσωσαν 48 μετανάστες στα Νένητα.


Δύο συνολικά περιστατικά αφίξεων, 66 συνολικά μετανάστες στο νησί, σε λίγες μόνο ώρες.
Και για τους 66 ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία, μεταφοράς τους στο Λιμεναρχείο Χίου και αργότερα στην ΒΙΑΛ για ταυτοποίηση και καταγραφή.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου ήταν και η τυχερή ημέρα των στελεχών του Λιμεναρχείου Χίου, αφού προέβησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος διευκόλυνσης εισόδου μεταναστών, λαθραία από τα Τουρκικά παράλια προς το νησί μας.

Ποιο συγκεκριμένα, Παλαιστίνιος, ο οποίος κατοικεί στη Χίο από τον Νοέμβριο του 2018, φιλοξενούσε σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει, τους πρόσφυγες και μετανάστες έως ότου τους παρείχε εισιτήρια για να αναχωρήσουν προς τον Πειραιά ή την Καβάλα.

Από τις έρευνες του Λιμενικού Σώματος φαίνεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Χίο με σκάφη πολυτελείας, έχοντας επικοινωνία με διακινητές στα απέναντι Τουρκικά παράλια.

Σήμερα αναμένεται ο Παλαιστίνιος να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.