ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΣ! Γράφει ο Ροζ Πάνθηρ (Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη)

 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν 2,5 περίπου χρόνια (15 Ιουνίου 2019), στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε με θέμα την αντιπυρική περίοδο (προ­στασία), έλεγε: «Έχει γίνει μια εξαιρετική και πρότυπη δουλειά για την αντι­πυρική προστασία της χώρας μας… Μια πραγματική τομή φέτος! Όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς, αλλά και το προσωπικό φυσικά… Έχει γίνει μια καταπληκτική δουλειά όσον αφορά στην αντίληψη και στην κατανόηση του προβλήματος στη χώρα μας!…».

Έχουμε πλέον, μια νέα προσέγγιση με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το κακό!… Σκοπός όλων μας, στο μέτρο του δυνατού, είναι η αποτροπή του κινδύνου, όχι η εκ των υστέρων μεμψιμοιρία για το τι θα μπορούσε να έχει γίνει…

Σήμερα: Ο Βασίλης Φλώρας είναι ο εθελοντής πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και διεκομίσθη στο ΚΑΤ… Όσοι τον γνώριζαν, μιλούν για έναν θαυμάσιο νέο, που με αυταπάρνηση έτρεχε για το κοινό καλό!…

Όσον αφορά τα αίτια των πυρκαγιών… Πολλές θεωρίες: Φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, αμέλειες αλλά και… εμπρησμοί (εκρηκτικοί μηχανισμοί στην Πάρνηθα κ.α.). Βέβαια για την επιδότηση της Aegean έδωσαν 120.000.000€(!), για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έχει ο Θεός!…

Ζούμε στο καλύτερο σύμπαν που υπήρξε ποτέ! Ζούμε στην καλύ­τερη εποχή! Δεν πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτούμε; Αν κάνουμε σωστές επιλογές και χρησιμοποιούμε σωστά την κατάλληλη τεχνολογία, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο! Εμείς οι άνθρωποι αυτοκαταστρεφόμεθα και δεν επιλέγουμε σωστούς πολιτικούς. Η επιλογή των πολιτικών μας είναι στο χέρι μας!

Φθάσαμε στο σημείο να τα ρίχνομε όλα στο Θεό και να προσευχό­μαστε… να βρέξει, όπως στο Προκόπι και στο Μαντούδι της Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε ΛΙΤΑΝΕΙΑ στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο! Στην Εύβοια, το εκκλησάκι της Παναγιάς έμεινε ανέπαφο από τις φλόγες, ενώ γύρω του υπήρχε στάχτη παντού, οργή λαού και ψυχική οδύνη!… Και ένας δεν βγήκε από όλο αυτό το χάλι να πάρει την ευθύνη!

Κι όμως, να και κάποιος που ζει μακριά έχει κάποιες ευαισθησίες, διότι αισθάνεται πιο Έλληνας από τους Έλληνες: Ο Γιάννης Αντετονκούμπο, The Greek Freak, όσο ψηλά κι αν έφτασε, όσο μακριά κι αν είναι, δεν ξεχνάει την Ελλάδα, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες και φιλέλληνες[1] (όχι όμως και πολλοί εφοπλιστές). Αισθανόμαστε περήφανοι για τον Γιάννη: Νοίκιασε 25 δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) για 3 διανυκτερεύσεις (6-9/8/2021), 8 δίκλινα και 7 τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο ATHENS MARRIOTT (Λεωφ. Συγγρού 385) για 3 διανυκτερεύσεις (6-9/8/2021), 10 δίκλινα και 10 τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο PRESIDENT (Λεωφ. Κηφισίας 43) για 3 διανυκτερεύσεις (6-9/8/2021), 15 δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο MARATHON BEACH RESORT (Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Ν. Μάκρη) για 2 διανυκτερεύ­σεις (6-8/8/2021), 12 τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια και bungalows στο ξενοδοχείο GALAXY COAST (Παραλία Μαραθώνα) για 2 διανυκτερεύσεις (6-8/8/2021)! Τι να σου πω αγόρι μου: ΗΡΩΑΣ!!!

Δικαιοσύνη σημαίνει, ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: (1) στους εμπρηστές, (2) στους παιδεραστές, (3) στους κακοποιητές ανθρώπων και ζώων. Για έναν καλύτερο κόσμο και για ένα καλύτερο αύριο!

Ας ντραπούμε για το χθες και για το σήμερα, και ας αλλάξουμε το αύριο! Αφού όλοι (οι περισσότεροι) γνωρίζομε το σωστό… ας το κάνουμε κιόλας!

«Συγχώρησε τα λάθη μας καλή μου Παναγία

και στείλε στην Πατρίδα μας τη Θεία Σου ευλογία!…»

«Εάν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει μια ελιά, ένα κλήμα και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναγεννηθεί!!!»

Οδυσσέας Ελύτης

Αλλά αρκετά σας κούρασα, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Προσοχή λοιπόν στις φωτιές. «Καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν».

 

 

Υ.Γ.: (1) Τουλάχιστον 10 κράτη βοήθησαν την Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών, εκ των οποίων: Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν 1 αναγνωριστικό αεροσκάφος και Drone για να εντοπίζει τις εστίες αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς!!! (2) Μετά τους mini καύσωνες, ακολουθούν ΠΑΝΤΑ «οι 7 πληγές του Φαραώ»… Σεισμοί, καταποντισμοί και τσουνάμια…

[1]     Πολλές ενορίες βοήθησαν (το κατά δύναμιν) με ρούχα και τρόφιμα τους πυρόπληκτους – και αργότερα και τους σεισμόπληκτους!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.