“Επετειακά νομίσματα αφιερωμένα στη Χίο” Γράφει ο Περιφερειακός Σύμβουλος & πρώην αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουδάνος

Το Υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Νομισματοκοπείο, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από τις Σφαγές της Χίου και μετά από συνεννοήσεις με την Αντιπεριφέρεια από την Άνοιξη του 2021, αποφάσισε την έκδοση συλλεκτικών κερμάτων και νομισμάτων, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τη φετινή χρονιά.

Ήδη, είναι έτοιμη η συλλεκτική σειρά με τα 8 Ελληνικά κέρματα κοπής 2022 με θέμα : «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΧΙΟΣ» που κυκλοφόρησε  στις 8 Ιουνίου 2022.  Πρόκειται για μια συσκευασία σε θήκη και πιο συγκεκριμένα, ένα εκτυπωμένο τρίπτυχο με φωτογραφικό υλικό της Χίου και 8 κέρματα το καθένα.  Τα 10.000 τεμάχια που θα κυκλοφορήσουν, τα οποία έχουν προαναγγελθεί από τις αρχές της χρονιάς, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες, οι οποίοι όπως είναι αυτονόητο, θα σπεύσουν  στο Κεντρικό Κατάστημα και τα υποκαταστήματά της, να τα προμηθευτούν σύμφωνα με τον κανονισμό.

Ως εκ τούτου, θεωρώντας ότι αρχικά είναι ηθική υποχρέωσή μας, αλλά και προς διευκόλυνση των συλλεκτών, προτείνουμε με τη βεβαιότητα ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή, να δεσμευθεί έγκαιρα, ένα μέρος της συλλεκτικής αυτής σειράς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεσμικούς φορείς όπως ο Φορέας Τουρισμού, το Επιμελητήριο Χίου, κ.ά.  Αυτό θα διευκολύνει κατά πολύ την προμήθεια από τους Χιώτες συλλέκτες, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Παράλληλα, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εθιμοτυπικό δώρο για τους εκπροσώπους Αρχών, φορέων και Συλλόγων που επισκέπτονται τον τόπο μας.

Εν αναμονή και του μεγάλου αργυρού νομίσματος με θέμα τις Σφαγές της Χίου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του καλοκαιριού, έχουμε ήδη δημιουργήσει μια άτυπη μικρή εθελοντική ομάδα, με πυρήνα όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό και υλοποίηση των δύο αυτών δράσεων της Τράπεζας της Ελλάδος και ευελπιστούμε ότι η ομάδα αυτή θα διευρυνθεί ώστε να φανούμε αντάξιοι της τιμής που μας έγινε, και έτσι η αγορά των κερμάτων και των νομισμάτων να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Παντελής Γ. Μπουγδάνος

Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου

ΠΒΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.