Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, κα Λυδία Μουζάκα, για τον κίνδυνο μη πραγματοποίησης του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαστολογίας

 

 

ΘΕΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΥ “21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare”

 

Αξιότιμο Κύριο
Θεόδωρο Βενιάμη
Πρόεδρο Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
Σκουζέ 12
Πειραιάς

Αθήνα, 13 Μαΐου 2021

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Χριστός Ανέστη,

Σας απευθύνω ως ύστατη προσπάθεια εκ μέρους μου την παρούσα επιστολή, με την ελπίδα ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών θα συμβάλλετε στη λύση ενός Εθνικού θέματος –θα μου επιτρέψετε να αναφέρω- διότι υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το ‘21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare”, που έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στη Ρόδο, στο Ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς, από τις 22-24/9/2022.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ.κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου Κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.000 Σύνεδροι -πολλοί εξ αυτών και με Συνοδά Μέλη. Το Συνέδριο θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την Πατρίδα μας σε επίπεδο Τουριστικό, Επιστημονικό, Οικονομικό, Πολιτιστικό, και Κοινωνικό.

Θα σας παρουσιάσω αναλυτικά με τη χρονική σειρά που έλαβαν χώρα τα γεγονότα:

• Το 2016 στην Πολωνία η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας (Senologic International Society- SIS) με επέλεξε Πρόεδρο του “21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare” για να το διοργανώσω στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Αθήνα (πάντα η επιλογή του Προέδρου ενός Παγκοσμίου Συνεδρίου Μαστολογίας γίνεται 4 χρόνια πριν).

• Τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19 που προέκυψε μου ζήτησαν να μεταφέρω το εν λόγω Συνέδριο για τον Σεπτέμβριο του 2021. Γεγονός το οποίο αποδέχθηκα και μετακίνησα το Συνέδριο για τον Σεπτέμβριο 2021 στην Ρόδο αυτή τη φορά, αφού λόγω του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική Επανάσταση του 1821, δεν βρέθηκε κατάλληλος χώρος στην Αθήνα για να το φιλοξενήσει.

• Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους το Γραφείο Οργάνωσης Συνεδρίων KENES μου ζήτησε για οικονομικούς λόγους το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί Διαδικτυακά, πρόταση την οποία αρνήθηκα για τους κάτωθι λόγους:

α) Ειρίσθω εν παρόδω ότι έχω οργανώσει και πραγματοποιήσει στην Ελλάδα 4 Διεθνή Συνέδρια με αναγνωρισμένη επιτυχία:

*1st European Congress on Senology, Athens, 27-30 March 1988,
*7th International Congress on Senology, Rhodes Island-Greece, 4-7/5/1992
*22nd International Congress on Breast Cancer Research, Athens-Greece, 22-24 September 1998
*International Forum for the Study of “Familial and Hereditary Breast Cancer- Patient Advocacy”, Tinos Island-Greece, 20-22 September 2007, και
*14 Πανελλήνια Συνέδρια, με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.

β) Σκοπός μου είναι το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα με φυσική συμμετοχή των Συνέδρων σ’ αυτό, για να μην απολέσει η Πατρίδα μας τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από ένα Παγκόσμιο Συνέδριο όπως αυτά προκύπτουν σε επίπεδο Επιστημονικό, Τουριστικό, Πολιτιστικό, Κοινωνικό και Οικονομικό, ειδικότερα δε μετά τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας από την πανδημία COVID-19.

γ) Για δε τους νεαρούς Έλληνες επιστήμονες η κοινωνικότητα και η επαφή με διακεκριμένους και καταξιωμένους Καθηγητές του εξωτερικού, προσβλέποντας στην ωφέλεια της Επιστημονικής τους δραστηριότητας, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα.

δ) Επίσης την επομένη της λήξεως του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εκδρομή στη νήσο Κω, γενέτειρα του Ιπποκράτη, με ειδική τελετουργική εκδήλωση στο Ασκληπιείο.

ε) Στο εν λόγω Συνέδριο, όπως ήδη σας ανέφερα, αναμένονται γύρω στους 3.000 Συνέδρους από όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου και το Συνέδριο θα τύχει Πανελλήνιας και Διεθνούς Τηλεοπτικής κάλυψης καθώς και κάλυψης από τον Ιατρικό Τύπο, από Ελληνικά και ξένα περιοδικά.

• Λόγω της άρνησης μου να μην πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Διαδικτυακά, –που θα είχε ως αποτέλεσμα να μην υφίστανται τα ανωτέρω εκτεθέντα οφέλη–, εισέ- πραξα τη δυσαρέσκεια του Γραφείου Οργάνωσης Συνεδρίων ΚΕΝΕS, που μου προέταξαν το τυχόν οικονομικό έλλειμμα που δύναται να προκύψει λόγω της υφιστάμενης πανδημίας COVID-19. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκα εκ νέου στο Δ.Σ. της SIS και ζήτησα την εκ νέου αλλαγή ημερομηνίας πραγματοποίησης του Συνεδρίου, την οποία και αποδέχθηκαν για τις 22-24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ρόδο.

• Μετά την εμμονή του Γραφείου Οργάνωσης Συνεδρίων ΚΕΝΕS για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο διαδικτυακά, τους ζήτησα (KENES) να με ενημερώσουν για το ύψος των ανελαστικών εξόδων σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών, που θα οφείλαμε πάση θυσία να καλύψουμε. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα μου, μου διεβίβασαν λεπτομερή προϋπολογισμό και μου ανέφεραν ότι για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στην Ελλάδα θα έπρεπε να εξασφαλιστούν 230.000,00€ (διακόσιες τριάντα χιλιάδες ευρώ) εκ των προτέρων.

• Το εν λόγω Γραφείο ΚΕΝΕS στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρόεδρο της SIS για το ύψος των ανελαστικών εξόδων και ο οποίος με την επιστολή του με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2021 με ενημέρωσε ότι μέχρι την 1η Μαΐου θα έπρεπε να εξασφαλιστεί το ανωτέρω ποσό.

• Στη συνέχεια αυτής της επιστολής που έλαβα από τον Πρόεδρο της SIS που αποφάνθηκε ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν εξασφαλιστεί μέχρι την 1η Μαΐου 2021, λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος (Εορτή του Πάσχα) ζήτησα μικρή παράταση μέχρι την 31η Μαΐου για την εξασφάλιση του ανωτέρω ποσού, την οποία και έλαβα.

Ως εκ τούτου η 31η Μαΐου 2021 είναι η καταλυτική ημερομηνία για να έχει εξασφαλιστεί το ανωτέρω ποσό, προκειμένου το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση το εν λόγω Συνέδριο δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά σε κάποιαν άλλη χώρα.

• Για την εξασφάλιση του ανωτέρου ποσού έχω ήδη και εγγράφως απευθυνθεί από τις 21 Απριλίου 2021 στους:

α) Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Τουρισμού, Νησιωτικής Πολιτικής, και Ανάπτυξης
β) Περιφερειάρχες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου
γ) Δήμαρχο Ρόδου
δ) Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ.
ε) Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ και ζήτησα 20.000,00€ από τον κάθε φορέα, δηλ. Σύνολο 12 Φορείς Χ 20.000€ = 240.000,00€ προκειμένου να εξασφαλιστεί το προϋπολογισθέν ποσό, με επάρκεια 10.000,00€ (δέκα χιλιάδων ευρώ).

Στις 5 Μαΐου απεστάλη η τελευταία Υπενθύμιση στους ανωτέρω αναφερθέντες Φορείς.

Ανακεφαλαιώνοντας κ. Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι, εάν το ανωτέρω χρηματικό ποσό (230.000,00€) δεν θα έχει κατατεθεί μέχρι την 31η Μαΐου 2021, το Συνέδριο δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση όμως που το χρηματικό ποσό βρεθεί και κατατεθεί και πραγματο- ποιηθεί το Συνέδριο στην Ελλάδα, 2 μήνες μετά τη λήξη του, η υπογράφουσα ως Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, με τον Ταμία του Συνεδρίου κ. Γεώργιο Κόκκαλη, έναν Εισαγγελέα (το όνομα του στη διάθεση σας) και έναν Οικονομολόγο τ. Ανώτερο Υπάλληλο του ΣΔΟΕ (το όνομά του στη διάθεσή σας) θα είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε (Φορέα) θελήσει να προβεί σε Οικονομικό Έλεγχο του Συνεδρίου.

Με τα ανωτέρω θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το ενδιαφέρον μου για την πραγματοποίη-ση του εν λόγω Συνεδρίου στην Ελλάδα δεν αφορά το άτομο μου, αλλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τη Χώρα μας γενικότερα, και ειδικότερα αυτή τη δύσκολή περίοδο, πολλώ δε μάλλον που η υπογράφουσα οπουδήποτε στον κόσμο και εάν πραγματο- ποιηθεί το εν λόγω Συνέδριο, και πρώτα ο Θεός, η ίδια θα συμμετάσχει με την ιδιότητα της Συν-Προέδρου του Συνεδρίου.

Με διαχρονική εκτίμηση και σεβασμό,
Η Πρόεδρος του Συνεδρίου,

Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα
ε. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
Χειρουργός–Γυναικολόγος, Μαστολόγος-Ογκολόγος
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας
Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ε.Ε. για τον καρκίνο του μαστού και τα Κέντρα μαστού.
Εκπρόσωπος του Π.Ι.Σ. στη UEMS για τις ανάγκες στη χειρουργική εκπαίδευση στον καρκίνο του μαστού
Δ/ντης Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας
Λεωφ. Κηφισίας 27A, 115 23 Αθήνα
τηλ. 210 7771246
φαξ. 2107716834

 

SIS Official Letter 2021

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.