Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι δημοκρατικοί θεσμοί σε όλους τους τύπους εξουσίας

Αλήθεια πώς πολλές φορές μερικά γεγονότα γίνονται βίοι παράλληλοι και σηματοδοτούν αλληλουχία και σημεία που λόγω της ημέρας όπως είναι η σημερινή των Θεοφανείων θα παραμείνουν χαραγμένα στη μνήμη και την συνείδηση των πολιτών όλου του κόσμου!

Πολλές φορές μερικές παροιμίες ή ρήσεις αρχαίων φράσεων όπως στον τίτλο του κειμένου γίνονται η ίδια η πραγματικότητα και μας λένε ολοκάθαρα τα σημεία και τα τραγελαφικά συμβάντα που μας ξαφνιάζουν με την ουσία των πράξεων που σήμερα 6 Ιανουαρίου του 2021 εξελίσσονται τόσο στην Εκκλησία της Ελλάδας όσο και στην πολιτική σκηνή της Αμερικής και ειδικότερα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.
Ας μιλήσουμε πρώτα για την γιορτή των Θεοφανείων και την συμπεριφορά ορισμένων αναρχικών και ανταρτών Δεσποτάδων και παπάδων που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου και τις οδηγίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που νομίζουν ότι με την τακτική τους θα φέρουν το ποίμνιο της Χριστιανοσύνης κοντά τους και πάνε κόντρα στην Κυβέρνηση.
Βέβαια όταν υπάρχει ένας πρόεδρος της Ιεράς συνόδου αδύναμος, υπέργηρος, ξεκούτης και ξεμωραμένος με όλες τις έννοιες της λέξης που σέρνονται τα πόδια του και πρέπει πλέον να κλειστεί σε μοναστήρι ή σε γηροκομείο γιατί δυστυχώς είναι αδύνατον να επιβληθεί σ’ όλους τους Αρχιερείς Γραμματείς και Φαρισαίους που όπως φαίνεται καθαρά μερικοί σηκώνουν την προσωπική τους παντιέρα και επαναστατούν δήθεν για τους πιστούς με τον μεγάλο κίνδυνο να κολλήσουν πολλοί άνθρωποι τον Κορωνοϊο και να λένε ότι από τους 82 Δεσποτάδες έχουν πεθάνει δύο και έχουν κολλήσει έξι δηλαδή το 10% καθώς επίσης ότι η εκκλησία παρανόμισε και έκανε του κεφαλιού της αλλά και η πολιτεία έδειξε την ανοχή της.
Δηλαδή ήθελαν να επέμβουν τα ΜΑΤ μέσα και έξω από τους ναούς για να διχάσουν τον λαό;
Για φανταστείτε εάν στην Ελλάδα είχε κολλήσει το 10% των πολιτών, τότε έπρεπε να είχαμε 1.500.000 θύματα.
Ευτυχώς η πλειοψηφία των Ιεραρχών εφάρμοσαν τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας και δεν υπήρξε συνωστισμός μέσα και έξω από τις εκκλησίες!
Εύχομαι την σημερινή συμπεριφορά της Αγέλης να μην την πληρώσουμε όλοι μας με απαγόρευση κυκλοφορίας.
Τώρα βλέπουμε ζωντανά από όλα τα ΜΜΕ διεθνή και ελληνικά την τρέλα του παραλόγου ενός τρελλάρα τέως πλέον προέδρου με το περουκίνι να προκαλεί πραξικόπημα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον για να παραμείνει στην εξουσία με το έτσι θέλω και με προκλητικότητα να εξωθεί μεγάλη μάζα ανεγκέφαλων οπαδών του με βιαιότητα να καταλάβουν την εξουσία.
Δηλαδή διχασμός και διχόνοια του Αμερικανικού λαού.
Δυστυχώς όπως έγραψα για τον ξεμωραμένο Αρχιεπίσκοπο έτσι συμβαίνει και με τον ανεγκέφαλο και ξεκούτη τέως πρόεδρο της Αμερικής πρέπει να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να κλειστούν σε Ιδρύματα γηροκομεία ή μοναστήρια ή ακόμη και σε φυλακές υψίστης ασφαλείας λόγω σχιζοφρένειας.
Ευτυχώς αυτή την στιγμή ώρα 00.45 της 7ης Ιανουαρίου 2021 η αστυνομία και η εθνική φρουρά της Αμερικής άδειασε από τους καταληψίες το Καπιτώλιο και με θύμα μια λευκή γυναίκα διαδηλώτρια που μόλις έχασε την ζωή της στο Νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί την ώρα της κατάληψης.
Δυστυχώς πολλές φορές συμβαίνει να μας Κυβερνούν άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων!
Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι δημοκρατικοί θεσμοί σε όλους τους τύπους εξουσίας.
Αυτή την στιγμή είναι η ώρα στην Ουάσιγκτον 18.00 και έχει επιβληθεί από την Δήμαρχο απαγόρευση κυκλοφορίας.
Καλό ξημέρωμα και εύχομαι Χρόνια Πολλά στους σαράντα πέντε Γιάννηδες και Γιαννούλες!
Χίος, 7 Ιανουαρίου 2021 ώρα 01.05
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.