ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. Ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος και τα Ψαρά.

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Πριν τρείς μέρες έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 χρόνων ο καταξιωμένος ζωγράφος Παύλος Σάμιος νικημένος από την επάρατη νόσο.

Καλλιτέχνης διεθνούς φήμης με πολυετή παραμονή στο Παρίσι την δεκαετία του ’90 ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943, σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ και ασχολήθηκε και με την Αγιογραφία.

1. Ψαρά

Ζωγράφος, Αγιογράφος και καθηγητής στην ΑΣΚΤ ο Π. Σ., έχει πραγματοποιήσει 70 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην 10ετία του 1990 και σε ημερολόγιο της Εμπορικής Τραπέζης το οποίο φιλοτέχνησε συμπεριέλαβε δημιουργίες του με θέμα τα ακριτικά Ψαρά.

2. Ακρόπολη-Πανσέληνος
3. Αφροδίτη.

Μία από αυτές  τις δημιουργίες του με θέμα τα Ψαρά σας παρουσιάζω σήμερα καθώς και δύο ακόμη αριστουργηματικά-αντιπροσωπευτικά  της δουλειάς του έργα του. Ο πρώτος πίνακας φέρει τον τίτλο: Ακρόπολη, Πανσέληνος/ ακρυλικό σε καμβά, 30χ40εκ, και 2η δημιουργία:Αφροδίτη/ακρυλικό σε μάρμαρο.

Για την diafaneia.eu.

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.