Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων να κόψουν τα κλαδιά που εμποδίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους

 

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, καλεί τους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, να προβούν άμεσα στην κοπή κλαδιών, θάμνων, δέντρων που λόγω μεγέθους, κλίσης, κατάστασης κτλ εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους και εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 7 της αρ. 1/2008 Αγρονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 1691/Β/22-8-2008). Τα κλαδέματα πρέπει πραγματοποιηθούν σε ύψος έως και 4,5 μέτρα και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 30 Οκτωβρίου 2021.

Μετά την ανωτέρω προθεσμία, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χίου θα προβεί, δίχως περαιτέρω ενημέρωση, στην απαραίτητη αποκλάδωση, στα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, με σκοπό την βελτίωση της ορατότητας των διερχόμενων οχημάτων και την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1008 Α.Κ, εφαρμόζοντας τυχόν προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.