Λογοκρισία…Ανεξαρτησία και Ελευθερία Λόγου και Γραφίδος

 

Λίγδα, καταχνιά, βρωμιά και δυσοσμία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κατακλύσει και επικρατεί σε όλες τις δραστηριότητες της Ελληνικής, αλλά και της Χιώτικης Κοινωνίας.

Έχουν εκμαυλιστεί δυστυχώς όλοι οι επαγγελματικοί, πολιτικοί, αθλητικοί, δημοσιογραφικοί, συνδικαλιστικοί και πολιτιστικοί χώροι και αποπνέουν μπόχα και δυσωδία! Θα ξεκινήσω με μία παλαιά Ποντιακή παροιμία που λέει:
” Καλόν εστί το γλείφειν κώλοις “
Κι όταν …γλείφουμε δεν μιλάμε!
Γιατί ο νόμος της Ομερτά που έχουν επιβάλλει το έχει ως προμετωπίδα!
Όλοι αυτοί όμως είναι πού χειραγωγούν μέσα από την ισχύ των μέντια που κατέχουν, αυτή την έρμη την κοινή Γνώμη!
Και σπάνια αυτός ο θλιβερός μα συνάμα τυραννικά αβάσταχτος θίασος σχολιάζεται καθώς του πρέπει!
Αλλά πιστεύω πως έφτασε η ώρα και η στιγμή που βγαίνουν πλέον όλα στο φως και θα λάμψει επιτέλους η αλήθεια!
Έχω γράψει ξανά και ξανά πολλές φορές σχετικά άρθρα και κείμενα λίγο ή πολύ καυστικά για πολλά θέματα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην επικαιρότητα όπως παιδεραστία ή το λαθρομεταναστευτικό ή την αναρχία ή την εγκληματικότητα ή για πορείες και συλλαλητήρια ή καταλήψεις των Πανεπιστημίων ή την προβολή τοπικών προβλημάτων, παραλείψεις τοπικού ενδιαφέροντος και φυσικά υπερασπίζομαι τα Εθνικά μας θέματα που προσπαθούν ορισμένοι να τα υποβαθμίσουν και να δημιουργήσουν φόβο και πανικό στους πολίτες!
Ας όψονται οι ακροαριστερόστροφοι μαζί με τους ακροδεξιόστροφους που το 2015 κατάργησαν τα θαλάσσια σύνορα και διαχρονικά έχουν διχάσει την Ελληνική κοινωνία και προπαντός στα ακριτικά μας νησιά με την μαύρη μαυρίλα που έχει περάσει και παραμένει στον τόπο μας!
Και φυσικά έχω εισπράξει από ορισμένους ακροαριστερόστροφους κομματικούς φορείς και συνδικαλιστές καθώς και ορισμένες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και δημοσιογράφους της ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας ότι είμαι Ρατσιστής και ξενοφοβικός ή ότι θίγω πρόσωπα που είναι και ποινικά κολάσιμα και ρυπαίνουν την σελίδα τους γιαυτό και θα αποκλείονται τα άρθρα και τα κείμενα μου!
Υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και γλυκά και ξινά!
Έμαθα από μικρό παιδί να μην μασάω τα λόγια μου και να λέω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!
Τα πάντα στο φως όπως και η ζωή μου με ντομπροσύνη και μπέσα και πάντα με θάρρος και την αλήθεια που είναι και η καλύτερη διπλωματία, γιατί ο άλλος μπερδεύεται!
Γ’ αυτό θα απαντήσω με μεταφορικές έννοιες και παραβολές με παρομοιώσεις με παραλληλισμό και αντιπαραθέσεις και πιστεύω να καταλάβουν οι αναγνώστες μας την ουσία και το ρεζουμέ!
Και επειδή αναφέρθηκα στα σύκα ξεκινώ με τα “Καλά σύκα” χωρίς σκουλήκια που στην Χίο γίνονται οι παστελαριές και είναι θρεπτικό επιδόρπιο και γλύκισμα και μάλιστα της εποχής! Ανοίγουμε δύο σύκα από τον κώλο και κρατάει μόνο το κοτσάνι τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και με ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή καρύδι τα κολλάμε και τα δύο μαζί σφιχτά σφιχτά και τα φουρνίζουμε!
Πάμε στους χαμαιλέοντες που είναι συνήθως ερπετά σαύρες ή βατράχια περίπου 160 είδη που αλλάζουν χρώμα όπως όλα τα χρώματα της ίριδας για να καμουφλάρονται και να μην φαίνονται και δίνουν στόχο κάτι σαν πολλούς επαγγελματικούς χώρους και κυρίως δημοσιογραφίας και πολιτικούς που αλλάζουν κόμματα και χρώματα ή επιπλέουν στα έλη και τα στάσιμα πράσινα νερά πού ζουν τα βατράχια που λέγονται στα χωριά μας και κουβακόσκατα!
Φτάνουμε στις βδέλλες που κολλούν πάνω στο δέρμα των ανθρώπων ή των ζώων και ρουφούν το αίμα!
Τα παλιά χρόνια τις χρησιμοποιούσαν στην ιατρική για θεραπεία αντί την αφαίμαξη!
Έτσι είναι πολλοί από αυτούς που προαναφέρθηκα βδέλλες που επιβιώνουν σαν τα κολλητήρια!
Τώρα τα τσιμπούρια ή Κρότωνες που μπήγουν την προβοσκίδα τους μέσα στο δέρμα και ρουφούν το αίμα ή ζώου ή ανθρώπου και προκαλούν πόνο και φλεγμονή και είναι σιχαμερό όπως και πλήθος από αυτούς τους δήθεν επιφανείς μέσα στόν κοινωνικό ιστό ! Υπάρχει και η οχιά που χύνει το δηλητήριο της με δάγκωμα έτσι και την εμπιστευτούμε όπως λέει ένα μικρό ποίημα και δυστυχώς υπάρχουν πολλές ανθρώπινες οχιές!
Και τέλος τα χταπόδια που αλλάζουν χρώματα και κρύβονται σε θολάμια στο βυθό της θάλασσας, κολλούν πάνω στον άνθρωπο βεντούζα και εάν είναι μέγαλο ενδεχομένως να έχουμε και πνιγμό, αλλά ρίχνουν και το μελάνι για να θολώσουν το νερό για να ξεφύγουν και κρυφτούν όπως χύνουν το μαύρο μελάνι οι ψεύτες της δήθεν ελευθεροτυπίας ενώ ασκούν λογοκρισία λόγου και γραφίδος!
Το μόνο καλό είναι ότι τα χταπόδια τα τρώμε και γίνεται νόστιμος μεζές μαζί με Χιώτικο Ούζο!
Αυτά τα γνωρίζω πολύ καλά και κάθε χρόνο πιάνω περίπου 50 έως 70 χταπόδια όταν κάνω μπάνιο στην θάλασσα και τα μοιράζω σε φίλους και γνωστούς!
Πιστεύω πως οι παροικούντες εντός εκτός και επί ταύτα ακόμα και εάν δεν είναι γνώστες  της περιρρέουσας ειδησεγραφίας να αντιληφθούν και καταλάβουν τι θέλει να πει ο ποιητής!
Καλό ξημέρωμα με πολύ αγάπη και Αισιοδοξία! 
Χίος, 22 Φεβρουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.