Με επιτυχία στέφθηκε ο Chios Enduro

O πρώτος αγώνας του Enduro Greek Series για το 2024 πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου στο νησί της Χίου και όπως αναμενόταν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στην περιοχή Θολοποτάμι 85 αθλητές από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία και Γερμανία, αναμετρήθηκαν σε 5 ειδικές διαδρομές, σε ένα enduro τριήμερο φωτιά. Τα μονοπάτια ήταν σχετικά σκληρά, με ελάχιστες κατασκευές, σε ένα όσο πρέπει πετρώδες έδαφος. O καιρός σύμμαχος διοργανωτών και αθλητών ήταν εξαιρετικός, αφήνοντας τελικά τα μονοπάτια όσο υγρά χρειάζεται ώστε τα ποδήλατα να έχουν την μεγαλύτερη ταχύτητα και πρόσφυση, παρόλο που την Παρασκευή γλιστρούσε πολύ.
Η πρώτη ειδική ήταν η πιο απότομη, όπου το rock garden δέσποζε στο τέλος, και οι γρήγοροι αθλητές μπορούσαν να κερδίσουν αρκετά δευτερόλεπτα. Η δεύτερη ειδική ήταν η πιο μεγάλη, τεχνική και δύσκολη απ’ όλες, με μέσο όρο κατάβασης τα 6,5 λεπτά. Η τρίτη και η τέταρτη ειδική είχαν αρκετή τεχνική δυσκολία, κρατώντας ένα ωραίο ποσοστό μεταξύ κατάβασης και πεταλαρίσματος. Κερασάκι στην τούρτα η πέμπτη και τελευταία ειδική, χωρίς καθόλου πέτρα, πολλή ταχύτητα, αλλά και ατελείωτη διασκέδαση.
Μεγάλη μάχη στην κατηγορία Μen με τους Στέλιο Τζανετή, Ανδρέα Ζενέτο και Γιώργο Καραδήμα να έχουν διαφορά μικρότερη τους ενός λεπτού μεταξύ τους.
Ίδιο σκηνικό στην κατηγορία Μasters με τους Λευτέρης Τιτιρέκη, Κόντο Άγγελο και Μαρσέλο Κώστα να συμπληρώνουν την τριάδα.
Στην κατηγορία Veterans όλο το βάθρο ήταν από την Λέσβο με πρώτο τον Ιγνάτη Λασκαρίδη και τους Λουτραγότη Μάριο και Νικόλαο Μωυσή να ακολουθούν.
Στην κατηγορία των Women υπήρχαν μόνο 3 αθλήτριες. Η Μαρία Κατσαρού η Veneta Zaharieva και η Κατερίνα “Airbender” Μωραΐτη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.