Ξεκινούν το Δεκέμβριο οι αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών του ΕΦΚΑ – Ποιοί ευνοούνται;

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, που θα δέχεται τις αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών.
Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι πρώτες τρεις υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τη διαγραφή οφειλών και απαλλαγή ασφαλισμένων από πρόσθετα τέλη, τόκους λόγω εύλογης αμφιβολίας. Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα ευνοηθούν, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις είναι οι νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993 που ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με μπλοκάκι ,οι αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφοι με μπλοκάκι. Οι αμφισβητούμενες οφειλές που αναμένεται να διαγραφούν αφορούν την περίοδο έως το τέλος του 2016, δηλαδή πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο θα προβλεφθούν οι απαιτούμενες δικλείδες ασφάλειας που θα αποτρέπουν πιθανή εκμετάλλευση των ευνοϊκών διατάξεων από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.