ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ένα ντοκιμαντέρ για κάποια αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας

 

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ένα ντοκιμαντέρ για κάποια αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας

Στους Άγνωστους Αθηναίους η Αγγελική Αντωνίου δείχνει κάποια αδέσποτα σκυλιά της ελληνικής πρωτεύουσας και μερικούς ανθρώπους που τα σιτίζουν, μέσα σε διάστημα έξι χρόνων. Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ αυτό γίνεται η αφορμή για να στρέψει το βλέμμα του το κοινό σε σκυλιά τα οποία είναι αφημένα σε δρόμους της Αθήνας και σε κομμάτια της κοινωνικής γεωγραφίας της.

Όποιος/α παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη ταινία θα μπορέσει να δει τα πολλά, ωραία πλάνα της δημιουργού του, το καλό, βάτο, από σκηνή σε σκηνή, μοντάζ του Χρόνη Θεοχάρη και τα ωραία, καθημερινά χρώματα του υπεύθυνου Color Correction Μάνου Χαμηλάκη και της βοηθού του Μαρίας Τζωρτζάτου.

Σύμφωνα με τη σελίδα της εταιρείας διανομής της στο διαδίκτυο (http://www.filmtrade.gr/movies/agnostoi-athinaioi/) η παρουσίασή της στο ελληνικό κοινό τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το τραγούδι των τίτλων της «Athens» παραχωρήθηκε από το συγκρότημα Planet of Zeus (http://planetofzeus.gr/), χορηγός της είναι τα καταστήματα Pet City (https://www.petcity.gr/), χορηγοί επικοινωνίας της ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96.6 (htttp://www.pepper966.gr) και το περιοδικό δρόμου σχεδία (https://www.shedia.gr) και υποστηρικτής της το Ινστιτούτο Γκαίτε. Επίσης, έλαβε το βραβείο μεγάλου μήκους ταινίας τεκμηρίωσης, για το 2021, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (https://hellenicfilmacademy.gr/awards/results/) και το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας του πρόσφατου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs» (https://aegeandocs.gr/index.php/el/1177-ta-vraveia-9oy-festival-aegeandocs-1-6-oktovriou-2021-gr). Όποιος/α επιθυμεί μπορεί να βρει πληροφορίες για τους συντελεστές της, τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικά festivals και την κριτική που δέχτηκε από μερίδα του Τύπου μέσα από τη διαδικτυακή σελίδα της σκηνοθέτριάς της (https://www.angelikiantoniou.com/el/the-unknown-athenians).

Το film προβλήθηκε την 01/10/2021, δωρεάν, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, στα πλαίσια των προβολών του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs» (https://www.aegeandocs.gr), σε έξι άτομα. Μακάρι την επόμενη χρονιά περισσότεροι Χιώτες να τιμήσουν τις προβολές του ανωτέρω Φεστιβάλ, καθώς και το Μόνος στο δάσος, ντοκιμαντέρ που παίχτηκε την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, για την ίδια εκδήλωση, το είδαν μόλις εννέα θεατές. Έτσι το Μουσείο Μαστίχας θα μπορέσει να εντάξει περισσότερο υλικό του «AegeanDocs» στο πρόγραμμά του τα επόμενα έτη.

 

Κώστας Καγκελίδης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.