Ολοκλήρωση συμμετοχής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στις εκθέσεις “DETROP BOUTIQUE”, “SUPERFOODS FESTIVAL” & “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ”.

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε τρεις δράσεις εξωστρέφειας των τοπικών διατροφικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν εντός του Απριλίου 2022, με την παρουσία της στην εμπορική έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών “DETROP BOUTIQUE” (Δ.Ε.Θ. – HELEXPO Θεσσαλονίκης), στην έκθεση υπερτροφών & προϊόντων μεγάλης θρεπτικής αξίας “SUPERFOODS FESTIVAL” (αύλιος χώρος Ζαππείου Μεγάρου Αθήνας) και στην έκθεση κυνηγιού, κυνοφιλίας, φύσης & περιπέτειας “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2022”, φιλοξενώντας δωρεάν τα προϊόντα από τα νησιά και των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων του Βορείου Αιγαίου.

 

 

Α. “30η DETROP BOUTIQUE” (“Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, Θεσσαλονίκη, 2 – 4 Απριλίου 2022).

 

Η “30η DETROP BOUTIQUE διοργανώθηκε από τη “Δ.Ε.Θ. – HELEXPO”, παράλληλα με τη “10η ARTOZYMA”, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

 

Πρόκειται για την παραδοσιακά σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Βορείου Ελλάδος, ενώ αποτελεί τη βασικότερη συγκέντρωση επιχειρηματιών του διατροφικού τομέα, σε  βαλκανικό επίπεδο.

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετέχει ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία (ενώ και παλαιότερα συμμετείχαν ορισμένα νησιά, με πολυμελείς επιχειρηματικές αποστολές), δεδομένου ότι η Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία & Θράκη) αποτελεί παραδοσιακά τη σημαντικότερη ίσως αγορά για τα προϊόντα των περισσότερων νησιών.

 

Επιπλέον, η μόνιμη και σε ετήσια βάση ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τη Βόρεια Ελλάδα, προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές αυτές.

 

Η “30η Detrop Boutique” είχε ως στόχο, να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και από άποψη μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων μικροπαραγωγών. Είναι το γεγονός που προβάλλει τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας, σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές, ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, σε αντιπροσώπους supermarkets, ξενοδοχείων & εστιατορίων, καθώς και σε καταστήματα delicatessen, οργανικών προϊόντων και φούρνους.

 

Τη φετινή έκθεση, επισκέφθηκαν χιλιάδες τελικοί καταναλωτές από τη Μακεδονία και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, ξένοι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, καθώς και πολύ μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας το αδιαχώρητο όλες τις ημέρες λειτουργίας της. Εκτός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν αρκετές ακόμη Περιφέρειες καθώς και πολλοί Δήμοι, Εμπορικά και Διμερή Επιμελητήρια και μεμονωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις του διατροφικού τομέα.

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με τρία διαφορετικά περίπτερα, συνολικού εμβαδού 58 τ.μ. Το πρώτο περιλάμβανε ατομικά booths, για τις επιχειρήσεις τροφίμων που έδωσαν το παρόν με τη φυσική παρουσία εκπροσώπων τους, το δεύτερο βρισκόταν στο χώρο των οίνων, όπου φιλοξενήθηκαν οινοποιητικές επιχειρήσεις των νησιών και το τρίτο περιλάμβανε stands για δωρεάν ομαδική συμμετοχή ασυνόδευτων προϊόντων.

 

Οι εκπρόσωποι της Π.Β.Α. και οι απόδημοι εθελοντές των νησιών που στελέχωσαν το τρίτο περίπτερο, διενεργούσαν γευσιγνωστικές δοκιμές και μαγειρικές επιδείξεις, ενώ είχαν επιφορτιστεί και με την καταγραφή της εκφρασμένης ζήτησης των προϊόντων από τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες εμπορικούς αντιπροσώπους.

 

Παράλληλα με τις καθεαυτού εργασίες της έκθεσης, στα δύο ειδικά διαμορφωμένα σαλόνια γαστρονομικών εκδηλώσεων “Greek Bites” και “Cheese nWine pairings”, η Π.Β.Α. έδωσε δυναμικό παρών, με τα ποικίλα προϊόντα της. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα περίπτερα της Π.Β.Α., είχαν την ευκαιρία, υπό την καθοδήγηση των project managers Σύλβια Κουμεντάκη και Νανά Ζυγούρα, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και  να αναδείξουν τη δυναµική τους, δηµιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις προώθησης και προβολής, μέσα από προτεινόμενους ιδανικούς συνδυασμούς.

 

Τέλος, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της  “HELEXPO” με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς “ΦΙΛΑΙΟΣ”, οι τυποποιητικές, εμπορικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις ελαιολάδου των νησιών του Βορείου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στον “1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς” και να κατακτήσουν 6 συνολικά βραβεία και επαίνους: “Plomari Gold” (χρυσό βραβείο βιολογικού ελαιολάδου), “Oilon Organic Olive Oil” (χάλκινο βραβείο βιολογικού ελαιολάδου), “Sapfo Olive Oil” (έπαινος) & Jordan “Olivenol GMBH” (3 έπαινοι).

 

 

Β. “SUPERFOODS FESTIVAL” (Προαύλιος χώρος Ζαππείου Μεγάρου, Αθήνα, 6 – 10 Απριλίου 2022).

 

Το SUPERFOODS FESTIVAL” πραγματοποιήθηκε από την “ATLAS EXPOστον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου και αποτελούσε ένα γνήσιο bazaar λιανικών πωλήσεων στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας.

 

Επρόκειτο για μια θεματική γιορτή για το καταναλωτικό κοινό της Αθήνας, με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη προϊόντων υπερτροφών και προϊόντων μεγάλης θρεπτικής αξίας, τονώνοντας παράλληλα την επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό το είδος τροφίμων.

 

Μετά από αρκετά αιτήματα επιχειρήσεων, κυρίως μικρών και με μικρή εξωστρέφεια, για παρουσία προκειμένου να προβούν σε άμεσες λιανικές πωλήσεις, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στο “SUPERFOODS FESTIVAL”, με ένα μεγάλο περίπτερο 72 τ.μ., προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα του κλάδου τροφίμων & ποτών, απ’ όλα τα νησιά των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Σε ανεξάρτητα booths (ξύλινα σπιτάκια), φιλοξενήθηκαν 20 περίπου επιχειρήσεις με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους, ενώ παράλληλα υπήρχε και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, για φιλοξενία ασυνόδευτων προϊόντων, για γευσιγνωστικές δοκιμές και κεράσματα προς τους επισκέπτες, από τους εθελοντές που στελέχωσαν το περίπτερο, καθώς και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων προς το κοινό.

 

Τα ενιαία περίπτερα της Π.Β.Α. και των επιχειρήσεων από το Βόρειο Αιγαίο, επισκέφθηκαν χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές, αλλά και ξένοι τουρίστες που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε πληθώρα άμεσων αγορών τοπικών προϊόντων.

 

 

Γ. “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ” (M.E.C. Παιανίας, Αθήνα, 6 – 10 Απριλίου 2022).

 

Το περίπτερο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, στην εξειδικευμένη & καταξιωμένη έκθεση κυνηγιού, κυνοφιλίας, φύσης και περιπέτειας “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ”, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο εκθεσιακό κέντρο “M.E.C. Παιανίας”, συνέδραμε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την παρουσίαση αντιπροσωπευτικών προϊόντων από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Τα πολυπληθές και ιδιαίτερο κοινό (φίλοι του κυνηγιού, της φύσης και της περιπέτειας), που επισκέφθηκε την έκθεση επί τρεις ημέρες, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, πέραν του ιδιαίτερου θεματικού προϊόντος που σχετίζεται με την κυνηγετική δραστηριότητα και την περιπέτεια στη φύση του Αρχιπελάγους, τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που εκτέθηκαν συμπληρωματικά εντός του περιπτέρου της Κ.Ο.Α.    

 

 

Δ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΙ & ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Το οργανωτικό πλαίσιο των τριών συμμετοχών, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος, ενώ το γενικό συντονισμό των αποστολών, είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing& επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

 

Τα περίπτερα της Π.Β.Α., πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες των τριών εκθέσεων, οι ακόλουθοι εθελοντές από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου:

 

  • DETROP BPOUTIQUE”: Βικτωρία Ζούρου, Εύη Καραελευθερίου, Γιώργος Κάσσος, Ανδρόνικος Μαρδάς, Αντώνης Μαρινάτος, Αντωνία Μαυραπίδου & Αλεξάνδρα Νινυράκη,

 

  • SUPERFOODS FESTIVAL”: Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Άννα Κουνιάρη, Παρασκευή Νιάνιου, Φωτεινή Νίκου & Ειρήνη Σερέτη.

 

  • “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ”: Οι εκπρόσωποι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, Μάκης Γιακουμής, Φώτω Κόνσολα & Γιάννης Μενής.

 

Μεγάλος χορηγός των συμμετοχών, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferryboats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική.

Οι 74 επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα, πλαισίωσαν τα περίπτερα της Π.Β.Α., είτε στη μία, είτε στις δύο, είτε και στις τρεις εκθέσεις, ήταν:

 

  1. “AGASTO EXTRA VIRGIN OLIVE OIL”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΑΜΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡΜΠΗ

 

  1. AGIAELAIA”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΣΑΜΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΜΥΡΣΩΝΗ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Μ.Ι.Κ.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΛΕΣΒΟΥ “COTINOS” & “ASPILOS ELAIA”

 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ”: ΜΕΛΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΨΗΣ”: ΠΑΡΘΕΝΟ & EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ΣΤΥΨΗ” ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ“Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ.Π.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΑΙΓΑΙΟΝ – Β. & Ν. ΤΣΑΠΑΛΑΣ Ο.Ε.”: ΕΚΛΕΚΤΑ ΑΛΙΠΑΣΤΑ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “AKRORIA” & “THROUBI”: HERBS & OLIVE OIL ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ & ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΤΟΥ

 

  1. “ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΚΑΡΑΛΗ”: ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΓΚΑΡΑΛΗ

 

  1. “ΑΝΕΜΟΣ” ΜΠΕΝΕΤΟΣ Γ. – ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ Γ. Ο.Ε.: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΑΡΑΘΗΝΟΣ”: ΟΙΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΡΟΔΙΤΗ

 

  1. “ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.”:ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΓΑΡΔΕΝΙΑ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ “ΓΕΜΑΤΑ” ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”:ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “ΓΚΑΡΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΓΕΥΣΕΙΣΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “CHIONY”: ΦΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

 

  1. “CITRUS Ι.Κ.Ε.”:ΓΛΥΚΑ &ΑΛΜΥΡΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ Α.Ε.”: ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ “TOMACCINI” ΣΑΜΟΥ

 

  1. “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ. Α.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ “LESVOS GOLD”

 

  1. “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ “MYTILANA” & “CRYSTAL” – ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΕΣ

 

  1. “ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ”:ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΑ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ”& “LESVOS”

 

  1. ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΜΠΥΡΕΣ ΧΙΟΥ

 

  1. “Η ΛΗΜΝΙΑ” ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ & ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “Η ΠΑΓΩΔΙΩΤΙΣΣΑ”: ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΑΜΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

 

  1. “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”:ΟΙΝΟΙ ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “Ι. ΓΚΙΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΧΥΜΟΙ, ΟΥΖΟ ΧΙΟΥ, ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ – ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΒΟΤΚΑ & ΒΟΤΚΑ ΠΕΠΟΝΙ

 

  1. “ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΟΝ. ΙΚΕ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΠΥΡΑ ΙΚΑΡΙΑΣ “ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ”

 

  1. “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΟ “ΑΝΤΡΙΚΙΟ”&ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ

 

  1. “ΚΑ_ΝΔΥΛΟΣ”: ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΜΕΛΙ ΦΟΥΡΝΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΚΟΤΤΑΡΑ

 

  1. “ΚΑΣΠΑΚ’ ΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ & ΒΟΥΤΗΜΑΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΥ – ΧΟΡΟΥ

 

  1. “ΚΑΤΣΙΚΗΣ Σ. ΗΛΙΑΣ”: ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΙΟΥ

 

  1. KISSTHEEARTH”:ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

 

  1. “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. ΚΟΡΑΚΗΣ – ΜΑΡΙΝΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ& ΑΕΡΙΟΥΧΑ ΠΟΤΑ “ΚΡΗΝΗ”

 

  1. “ΚΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΩΝ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΚΤΗΜΑ OLON”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΗΜΝΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΡΕΝΑΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ

 

  1. “ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

  1. “ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ

 

  1. LESVIONOLIVEOIL”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΩΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ

 

  1. “LIMNOS ORGANIC WINES” ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ – TΣΙΒΟΛΑΣ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ, ΕΛΙΕΣ & ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΣΑΜΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

 

  1. “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ”: ΟΥΖΟ “MATIS”, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “MELISSAVET”: ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΥΚΟΜΕΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ – ΨΑΡΑ”: ΜΕΛΙ ΨΑΡΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

 

  1. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΧΥΛΑ& ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΟΜΠΑΡΔΑ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΗΝΟΥ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΣΑΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΑ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣOΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΙΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΜΕΛΙΧΡΥΣΟΣ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΥΠΕΡΤΡΟΦΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

 

  1. “MYROVOLOS ORGANICS”:ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΒΟΤΑΝΑ,ΚΑΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ ΧΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗ

 

  1. “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ

 

  1. “ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ”:ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ, ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΠΑΣΤΕΛΙΑ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “OILON OLIVE OIL”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΩΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

  1. “ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ” Κ. ΛΟΥΠΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.:ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ “ΔΑΦΝΙΣ & ΧΛΟΗ”, “ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ”&“MAKARA”

 

  1. “ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. PAPAYIANNIDESELAITIS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. PLOMARIGOLD”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥΜΑΝΗ

 

  1. ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ &CATERING ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΣΤΑΦΥΛΗΣ” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΜΕΛΙΧΛΩΡΑ ΤΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ Α.Ε.”ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΑ, ΛΙΚΕΡ, ΤΣΑΪ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ, ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

 

  1. “ΣΟΥΣΑΜΛΗ Μ. Ο.Ε.”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ & ΑΡΤΟΣΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΤΕΣΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ”:ΓΛΥΚΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

  1. “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ” ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΚΥΡΗ: ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

 

  1. “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ& ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΓΩΝ

 

  1. “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

 

  1. “ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.”: ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ

 

H Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, αφού συνεχάρη τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων των νησιών, στις τρεις εκθέσεις, μετά το πέρας τους, δήλωσε: “Ακόμη ένα δύσκολο και συνεχόμενο οδοιπορικό για τα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ήταν τρεις εκθέσεις με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία η κάθε μία, αλλά με κοινό παρονομαστή την παρουσία για ακόμη μια φορά των ποιοτικών χαρακτηριστικών προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Τα προϊόντα μας, κατάφεραν όπως πάντα, να κερδίσουν τις εντυπώσεις των επαγγελματιών και του απλού κοινού, τόσο με τις απευθείας λιανικές πωλήσεις τους, όσο και με την πολύ μεγάλη ζήτησή τους, που εκφράστηκε και καταγράφηκε από τους ανθρώπους της Π.Β.Α και τους εθελοντές μας”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.