Οργή Μόσχας προς Άγκυρα για τη δήλωση μη αναγνώρισης του εκλογικού αποτελέσματος στην Κριμαία

«Η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την παρανομία των εκλογών για την Κρατική Δούμα στην Κριμαία θεωρείται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και θα πρέπει να εκληφθεί ως παράνομη με μεταγενέστερη πολιτική και νομική εκτίμηση», δήλωσε η γερουσιαστής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη στο RIA Novosti, συμπληρώνοντας πως «η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να θεωρηθεί ως παρέμβαση στα ζητήματα ενός κυρίαρχου κράτους».

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι «οι εκλογές για την Κρατική Δούμα στην Κριμαία δεν έχουν νομική ισχύ για την Άγκυρα», καθώς η χώρα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Η Μόσχα  θα βγάλει τα συμπεράσματα της μετά τις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για μη αναγνώριση των εκλογών στην Κριμαία», δήλωσε στη συνέχεια η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού διπλωματικού τμήματος Μαρία Ζαχάροβα η οποία συμπλήρωσε πως «δεν αγνοούμε ποτέ τέτοιες δηλώσεις. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης διμερών σχέσεων».

Νωρίτερα, η Άγκυρα είχε τονίσει πως οι πρόσφατες εκλογές για την Κρατική Δούμα(Ρωσική Βουλή) στη Χερσόνησο της Κριμαίας δεν έχουν νομική ισχύ για την Τουρκία, καθώς η χώρα δεν αναγνωρίζει την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία.

 πηγή  ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.