ΟΧΙ στην δημιουργία υπερδομής στο Αίπος από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με θέμα τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με τον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη να δίνει το παρών.

Ο κ. Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέλυσε την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε ότι θα κλείσει.

Ο Υφυπουργός  δήλωσε ότι το Κλειστό Κέντρο που προτείνεται στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου- Βολισσού θα είναι δυναμικότητας 4.000 ατόμων. Τόνισε για ακόμα μια φορά ότι θα κλείσει η υπάρχουσα δομή της ΒΙΑΛ, ενώ μετέφερε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία δρόμου που θα παρακάμπτει τις στροφές του όρους Αίπους.

«Στο Αίπος το πρώτο σπίτι απέχει από το σημείο του νέου κέντρου περί τα 10 χιλιόμετρα ενώ στο Χαλκειός τα πρώτα σπίτια απέχουν μόλις 200 μέτρα», ανέφερε ο κ. Μηταράκης χειροκροτούμενος από τους κατοίκους του χωριού και αποδοκιμαζόμενος ταυτόχρονα από τους κατοίκους του Βροντάδου.

Μετά από την πολύωρη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

  • Επιμένει στην αρχική του απόφαση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα για καταγραφή και ταυτοποίηση.
  • Συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου. Ο Δήμος Χίου θα παραμείνει κλειστός στις 22 και 23 του Ιανουαρίου.
  • Στήριξη των θέσεων του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή.
  • Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.