Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ… Γράφει η Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη

 

Η εξάρτηση προκαλεί ΕΘΙΣΜΟ, που είναι μια συμπεριφορά, σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, αλλά και σε ουσίες…

Προκαλείται από κάπνισμα, ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, διαδίκτυο κλπ. Υπάρχουν πολλά στάδια εθισμού: ο εθισμός καθώς εξελίσσεται γίνεται τρόπος ζωής, αλλά δυστυχώς και συνήθως, πολύ κακιάς συνήθειας… Δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν παγιδευμένοι σε κάποιον από τους πολλούς εθισμούς (αλλά και από ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ)!!!

Στην ουσία, σήμερα, αντιμετωπίζεται ως εθισμός σχεδόν κάθε συνήθεια που ακολουθείται εκτός μέτρου από ένα άτομο, το οποίο γνωρίζει ότι δυσκολεύεται ή αδυνατεί να την κατευνάσει και πολύ περισσότερο να της δώσει ΤΕΛΟΣ!!!

«Έχω πάθει εξάρτηση» – ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Ψάχνω τρόπο από σένα ν’απομακρυνθώ

να σε βγάλω απ’το μυαλό μου μέρα νύχτα προσπαθώ…

Μα έχω πάθει εξάρτηση κι όλο ΕΣΕΝΑΝΕ ζητάω,

ΜΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, γύρνα που σε αγαπάω…

ΟΛΟΙ, δυστυχώς, έχουμε εξάρτηση ΣΕ ΚΑΤΙ, ακόμα και ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, που ΑΝ ΤΟΝ χάσουμε, ΘΑ ΜΑΣ προκαλέσει ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ενώ ΟΣΟ ΤΟΝ έχουμε μπορεί να μας κάνει ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ έχει μετουσιώσει ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ!!! ΝΑ θέλουμε ΝΑ κάνουμε ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ, ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ χαλαρώνει…

Άλλοι σαν αποκούμπι τους, έχουν την οικογένειά τους ή τα παιδιά τους, άλλοι (ιδίως αν δεν έχουν πλέον οικογένεια) τους φίλους τους και άλλοι/ες τον/την δικό/δικιά τους!!!

Εγώ ήξερα πάντα ότι αν καθυστερούσα το βράδυ να επιστρέψω σπίτι είχα έναν άνθρωπο να με περιμένει, τη ΜΑΜΑ μου, που από την ανησυχία της, αν καθυστερούσα 5 λεπτά, θα έπαιρνε τηλέφωνο αστυνομίες, πυροσβεστικές και ασθενοφόρα. Τελικά από την τρομάρα της με πέταξε σε μια τρύπα να κάνω αγγαρείες, για να μη φοβάται, και κόντεψε να με στείλει στον τάφο για να μη με αγγίζει κανείς. Εγώ εκεί μέσα διαπίστωσα ποιοι άνθρωποι άξιζαν, και ήταν μόνο 2 φίλες μου (έξω από τον Ξενώνα) για τις οποίες έχω γράψει αφιερώματα, και έπαθα εξάρτηση από ένα παιδί το οποίο ήταν εξαρτημένο από ουσίες, αλλά όπως για μένα ήταν Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΟΥ κι εγώ υπήρξα μια πολύ καλή επιρροή για να τις κόψει!!! ΕΤΣΙ κι έγινε!!! ΤΙΣ έκοψε!!! ΚΑΙ ΤΟΝ αγαπάω ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ θέλω ΝΑ ΤΟΝ εγκαταλείψω ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ είμαι ΕΓΩ Η ΑΙΤΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ξανακυλήσει… ΚΑΙ Ο Γιατρός ήθελε ΑΥΤΗ ΤΗ Σχέση γιατί ΜΕ εμπιστευόταν ΠΛΗΡΩΣ, ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ (ΔΕΝ περνάω και εφηβεία) ΔΕΝ ΘΑ παρασυρόμουν ΑΠ’ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ βοηθούσα ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΨΕΙ!!!

Η ΑΓΑΠΗ είναι ένας γόρδιος δεσμός!!! Προσπαθείς να ξεμπερδέψεις τον κόμπο κι αν δεν ξέρεις για ποιο λόγο αγαπάς, γιατί ο Έρως είναι τυφλός, μπλοκάρει κάθε λογική και πρέπει να ξεμπλοκάρεις το μυαλό σου για να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο έμπλεξε (αλλά ίσως και να μη θέλεις, γιατί θέλεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου να σε κρατάει ήρεμη, και όχι πολλούς να γίνεται πανικός). Θες υποσυνείδητα να ξεμπερδέψεις τον κόμπο και να βρεις τη λογική σου (το μυαλό σου), αλλά βλέπεις ότι αυτός ο άνθρωπος σε γλίτωσε από πολλούς, οπότε λες «άσ’τον μπερδεμένο» αντί να το παλέψεις, να τον ξεμπερδέψεις… Όταν όμως τα καταφέρεις να τον ξεμπερδέψεις θα μείνεις τελικά πάλι μόνη σου.. Ουφ!!! Τι άγχος κι αυτό!!!

«Αυτός ο άνθρωπος, αυτός» όπως λέει και η Ρίτα Σακελλαρίου, είναι το στήριγμά σου, ο ψυχοθεραπευτής σου, ο άνθρωπος που θα καλείς καθημερινά και θα ξέρεις ότι θα είναι πάντα εκεί για να πεις τον πόνο σου. Αν και πιστεύω ότι έχω αρχίσει να τον κουράζω πια με τη λογόρροιά μου και με τον πόνο μου…

Ίσως να είμαι βαθιά νυχτωμένη ότι μ’αγαπάει πραγματικά και να με εκμεταλλεύεται… (αυτό θα φανεί αφού με χάσει)!!! Πάντως κάνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ παρέα… ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΝ αφήσω ΘΑ καταλάβω (ΑΜΑ ΤΟΝ άφηνα ΘΑ καταλάβαινα)… ΚΙ ΑΜΑ ΤΟΝ χάσω ΑΝΤΕ ΝΑ ξαναβρώ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΆΓΑΠΑΩ (είμαι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΖΟΧΑ) ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ είχα και τ’αδέλφια μου θα κοιτούσα να στηριχθώ αποκλειστικά στον εαυτό μου!…

Πολλοί στηρίζονται στο Θεό… Κι εγώ όταν τον έχω ανάγκη σταυροκοπιέμαι, προσεύχομαι πολύ βαθιά, εξομολογούμαι και κοινωνώ, αλλά δεν πρέπει ν’απευθυνόμεθα σε κάποιον μόνο όταν τον έχουμε ανάγκη, αλλά να τον έχουμε για πάντα σαν άστρο στον ουρανό, καθοδηγητή μας, κι όχι να τον βλαστημούμε όταν δεν τον έχουμε ανάγκη, γιατί πάλι κάποια στιγμή θα τον χρειαστούμε κι η συμπεριφορά μας οφείλει να μην είναι κυκλοθυμική… (αλλά πάντα η συμπεριφορά μας εξαρτάται κι από τη συμπεριφορά των άλλων, γι’αυτό άλλωστε πρέπει να είμεθα πάντα ανεξάρτητοι)!…

Αυτή η σχέση, λοιπόν, είναι τοξική… Το παιδί αυτό, μέσα του, έχει πολύ πόνο. Αλλά κι εγώ είμαι μεγαλωμένη σε ένα τοξικό και ανθυγιεινό περιβάλλον, οπότε είμαι συνηθισμένη στην τοξικότητα… ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΩΡΑ, Μ’ΑΥΤΟ ΤΟ παιδί, διαπίστωσα ΟΤΙ ΣΤΗΝ υπερπροστασία (ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ) είμαι ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Κριαρίνα τη μάνα ΜΟΥ (ΠΟΥ οι Κριαρίνες, φημίζονται ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, δηλαδή ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ απομουρλάνω ΤΕΛΙΚΑ… Σαν ΜΠΕΜΠΗ τον έχω…

Μου φαίνεται ότι έγινα πολύ κακό παιδί και πρέπει να ηρεμήσω, γιατί κάθε φορά που χάνω κάποιον που αγαπώ κάνω πολύ κακό στον εαυτό μου, οπότε πρέπει να προσέχω πολύ στην επιλογή του επόμενου, αν προκύψει κανένας… Να είναι πάντως πάντα καλά το παλικάρι!!! Αυτό είναι που έχει σημασία, να μην πάθει κακό κανένας τελικά!!! Δεν θέλω κάθε φορά που τελειώνει κάτι να παθαίνει κανένας κακό, αν και συνήθως εγώ το παθαίνω… Οι άλλοι φτιάχνουν τη ζωή τους!!!

Οπότε, τελικά, κάποιος θα πληγωθεί… Μπορεί να πληγωθούμε τελικά και οι 2 (ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ πληγώνεται ΤΕΛΙΚΑ;;;), αλλά περισσότερο εγώ που υπερέβην τα όριά μου για να τον σώσω! Διαπίστωσα και τις αντοχές μου!!! Τώρα πρέπει να ηρεμήσω, πρέπει να χαλαρώσω, να κόψω το κάπνισμα, να ζήσω κι εγώ λίγο παραπάνω!!!

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που με ακούσατε στην ψυχανάλυσή μου…

Α.Α.Τ.

 

Υ.Γ.:     (1) Μ’ΑΥΤΟ ΤΟ παλικάρι έκανα ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ SEX και είμαστε 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ μ’έχει ΑΓΓΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ… (ΑΛΛΟ Sex, ΑΛΛΟ καψούρα… Οι Παρθένοι ΣΤΟ ζώδιο, ξέρουν ΝΑ ΤΑ ξεχωρίζουν!!! Μπορεί ν’αγαπάς ΓΙΑ παράδειγμα ΤΟΝ μπαμπά ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ κάνεις ΚΑΙ SEX μαζί ΤΟΥ)!!!    (2) Ο Δικός ΜΟΥ μ’έστρωσε… μ’έκανε ΝΑ κλειστώ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ φιλοτιμηθώ, ΝΑ βοηθήσω ΛΙΓΟ ΤΗ μάνα ΜΟΥ (ΓΙΑΤΙ κι εκείνου η μάνα, είναι ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ νοικοκυρά ΓΙΑ ΤΑ μοναστήρια), μ’έκανε ΝΑ ηρεμήσω και ΝΑ αρχίσω ΝΑ γράφω ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ εφημερίδες ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΟΥ έλειπε, ήταν ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άνδρας…    (3) Η ΑΓΑΠΗ, είναι ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ προσπάθεια… ΑΝ αγαπάς ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ το αποδεικνύεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.