Ο Μάκελος και το Παρδαλό κατσίκι!

 

 

 

Ήταν μια μέρα γιορτινή, ηλιόλουστη και λαμπερή χαρμόσυνη και επετειακή με μνήμες γεμάτες ενθουσιασμό αλλά και πατριωτισμό και η παρέα ξεκίνησε ν’ ανέβει στο ψηλό βουνό να φθάσει μέχρι το Πιτυός στον Μάκελο τον ξακουστό!
Τα χιλιόμετρα πολλά καμιά εικοσαπενταριά !
Ο Μάριος και η Μαριώ ,το Λενιώ και το Ρηνιώ, το Κωστιώ και το Λευτεριώ πήραν τα όρη, τα λαγκάδια, τα βουνά, τις ανηφοριές και τις κατηφοριές με τις επικίνδυνες στροφές για να φθάσουν στις βουνοκορφές στά βοσκοτόπια με κατσίκια και τ’αρνιά στις στάνες στα καζάνια, στα τυριά!
Αλλά στο διάβα τους δεν είδαν πουθενά ούτε κοπάδια με αρνιά ούτε κατσίκια και τραγιά !
Και όταν τέλος έφθασαν στου Νικολό το μαγαζί τον Μάκελο αντίκρισαν χωρίς τραπέζι αδειανό γιατί στο τέλος αποδείχτηκε ότι έχει σπέσιαλ φαγητό όπως θα κάνω την περιγραφή :
Και όπως φαίνεται σε όλη την περιοχή ούτε ένα κατσίκι δεν μένει ζωντανό γιατί όλα πέφτουν υπέρ βωμών και εστιών και καταλήγουν καθημερινά στα στομάχια των επισκεπτών!
Εδέσματα, μεζέδες και τυριά μα τα εξαίσια γνωστά ,..τα κοτοσουβλάκια τα τρανά, αν πεις για το κατσίκι στο φούρνο λεμονάτο με πατάτες γλείφεις και τα δάκτυλα του κ@@@@ου σου και δεν δίνεις ούτε στα παιδιά σου!
Αν πεις για τα κοπανιστοπιτάκια ,τους ρεβιθοκεφτέδες ,πατατοκεφτέδες και τυράκια τις σαλάτες, τα κοτόπουλα,τις μπριζόλες και όλα τα λοιπά μεζεδάκια συνθέτουν ουρανίσκο ευωδιαστό και με το Χιώτικο το ούζο ξακουστό βλέπεις αστρουλάκια στον γαλάζιο ουρανό!
Στο τέλος και η γαλατόπιττα πιλώνουν το στομάχι και έτσι γελάει τελευταίο το παρδαλό κατσίκι!
Γιαυτό τον λόγο ακριβώς όποιος γουστάρει καλόψημένο φαγητό στον “Μάκελο” και στο Πιτυός να πάει…… και το κατσίκι παρδαλό και το κοτοσουβλάκι να φάει!
Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαρά και να ξέρετε όλοι σας ότι τις επιχειρήσεις τις κρατούνε ζωντανές, με την ποικιλία και τις γεύσεις τις σωστές και σταθερές με ποιότητα καλή για να πηγαίνει καλά το μαγαζί!
Εύχομαι καλές δουλειές με Αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά με έξυπνες πρωτοποριακές ιδέες !
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες!
Χίος 29 Οκτωβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.