Ο ΣΕΒ. ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ

Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Νέου Φαλήρου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Τον Χίον Ιεράρχη πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχ. Νήφων Καπογιάννης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Λιακόσταυρος, Προιστάμενος του Ιερού Ναού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, π. Θεόδωρος Σαχτούρης, π. Αναστάσιος Λιακόσταυρος, ο Ιερεύς π. Παύλος Γρηγορίου και ο Αρχιδιάκονος Απόστολος Λάρδας.

Κατά το θείο κήρυγμα ο Σεβ. Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος εχειροτονήθη στον Ναό αυτό Μητροπολίτης προ δέκα ετών (Οκτώβριος 2011), ανεφέρθη στην νεότητα του Αγ. Δημητρίου και στις προυποθέσεις που καθιστουν ένα νέο τύπο, πρότυπο των πιστών, κατα τον Απόστ. Παύλο, δηλαδή τον λόγο, την συμπεριφορά, την αγάπη, την πίστη, την πνευματική ζωή και την καθαρότητα του βίου. Επίσης ετόνισε ότι την νεότητα υπό την έννοια του νέου, του καινού ανθρώπου, πρέπει να επιδιώκουν όλοι οι άνθρωποι με την ανακαίνισή τους εν Χριστώ Ιησού.

Παρόντες μεταξύ των πιστών ήταν ο Επιτ. Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Υφυπουργος Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος  Κατσαφάδος, ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Βουλευτης Στρατηγος Νικόλαος Μανωλακος, η Καθηγήτρια της Θεολογικής Αθηνων κ. Βαρβάρα Γιαννακοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αράπης, ο Προεδρος του Δ.Δ. Νέου Φαλήρου κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο Πρόεδρος των Χαλκουσίων Αττικής κ. Χονδρογεωργάκης, πτυχιούχοι της ΑΕΝ/Μηχανικών Χίου, αρκετοί Χιώτες της Αττικής και πολλοί πιστοί.

Στο Ναό έχουν κομισθεί προς προσκύνηση και τα τίμια λείψανα του Οσίου Ανθίμου του Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.