Παρουσίαση τοιχογραφίας στον Κοφινά

Η ανακοίνωση του Ε.Α.Α.Σ. Κοφινά Σίφι αναφέρει:

«Ο Σύλλογός μας αποφάσισε να κάνει μια επετειακή τοιχογραφία, σχετική με την επανάσταση του 1821 τιμώντας τους αγώνες της ανεξαρτησίας, αλλά και τα θύματα της σφαγής της Χίου το 1822.

Ο Δήμος Χίου και η Επιτροπή «Η Χίος τιμά το 21» με Πρόεδρο τον κ. Παύλο Καλογεράκη βοήθησαν οικονομικά με την προμήθεια των υλικών και των εργαλείων που χρειάσθηκαν για την κατασκευή.

Το τοιχίο που επιλέχθηκε είναι στην οδό Ιερωνύμου Γοργία μεταξύ 2 ανισόπεδων δρόμων. Πρόκειται για ένα έργο 60 μέτρων μήκους και συνολικά 250 τετραγωνικών που υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση του Μπάμπη Κοιλιάρη και την βοήθεια πολλών μελών του Συλλόγου, γειτόνων και φίλων μας που προσέφεραν αφιλοκερδώς εργασία και τα μέσα που χρειάστηκαν για την εκτέλεση του έργου.

Η τοιχογραφία αποτελείται από τέσσερις χιώτικες παραστάσεις με καθημερινούς ήρωες, και τις 2 σημαίες την Ελληνική και των Ψαρών. Τιμούμε την ιστορία και με τα ζωηρά χρώματα ελπίζουμε για ένα ειρηνικό μέλλον.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 6.30 μμ θα γίνει η παρουσίαση του έργου στην επιτροπή «Η Χίος τιμά το 21», πριν τον πανηγυρικό εσπερινό της γειτονικής Αγίας Τριάδας Κοφινά».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.