Πότε θα λειτουργήσει η κατασκήνωση των Σκλαβιών της Χίου

Ο Δήμος Χίου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Πολίτες  του Νησιού μας, ότι προβλέπεται να λειτουργήσει για ακόμα μια χρονιά η κατασκήνωση των Σκλαβιών της Χίου, για να προσφέρει ολιγοήμερες διακοπές και αναψυχή σε παιδιά και ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους , ως εξής

1η κατασκηνωτική περίοδος από 5 έως 14 Ιουλίου για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών.

2η κατασκηνωτική περίοδος από 19 έως 28 Ιουλίου για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών.

3η κατασκηνωτική περίοδος από 2 έως 11 Αυγούστου για ηλικιωμένους.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τους  ίδιους ή τα παιδιά τους  μπορούν να το κάνουν στο τμήμα πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου , στη διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου , στα ΚΕΠ, αλλά και ηλεκτρονικά στη σελίδα https://www.chios.gov.gr/  προσκομίζοντας στο Δήμο τα εξής δικαιολογητικά:

Α) Για τα παιδιά :

1)    Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το φύλλο και η ηλικία του παιδιού.

2)    Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, ο τύπος της οικογένειας (μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη και λοιπά χαρακτηριστικά, όπως δικαιούχοι ΚΕΑ άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.) .

3)    Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : η κατάσταση της υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια , ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα, ότι η εν γένει κατάσταση της  υγείας του  επιτρέπει τη συμμετοχή του  σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή , αλλεργίες κ.λ.π.).

Β) Για τα ηλικιωμένα άτομα :

1)    Αίτηση του ατόμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση .

2)    Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους .

3)    Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και  ότι η εν γένει κατάσταση της  υγείας του ,  επιτρέπει τη συμμετοχή του  σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (τηλ. 22713 50052 – 4) στα περιφερειακά ΚΕΠ και στο Δημαρχείο Χίου (τηλ 22713 50800 & 803) .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.