π. Χριστόφορος Γουρλής: ”Η δήλωση του Μητροπολίτη Χίου είναι ψευδής”

Μήνυμα μέσω του προσωπικού λογαριασμού της κόρης του, απέστειλε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Romfea.gr” ο π. Χριστόφορος Γουρλής, Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χίου.

Ο π. Χριστόφορος το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου συνελήφθη από την αστυνομία, επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου του επιβλήθηκε από τον Εισαγγελέα πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος μετά τα δημοσιεύματα ότι τιμώρησε τον π. Χριστοφόρο, με δήλωσή τού τόνισε ότι “δεν επεβλήθη καμία εκκλησιαστική ποινή στον πάτερα Χριστοφόρο”.

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου ο π. Χριστοφόρος Γουρλής, με μήνυμά του προς την Romfea.gr, δηλώνει ότι η δήλωση του Σεβασμιωτάτου είναι ψευδής.

Ακολουθεί η απάντηση του π. Χριστοφόρου:

Προς Romfea.gr

Aδελφοί μου, Xριστός Ανέστη!!!

Για την αλήθεια των γεγονότων και μόνον σας γνωρίζω 1. ο Μητροπολίτης δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου μαζί μου και 2. η δήλωση του είναι ψευδής!!!

Ουδέποτε μου έγινε πρόταση να συλλειτουργήσω με τον Πρωτοσύγκελλον.

Η πρόταση του, την οποίαν μου μετέφερε η κ. Εισαγγελεύς, μετά την απολογίαν μου, έχει ως έξης: “Έχω μιλήσει με τον Μητροπολίτη και έχει ορίσει για σήμερα το βράδυ την αντικατάστασή σας. Την αποδέχεσθε η θα έχουμε άλλα προβλήματα;”.

Τέλος η πρότασή του να συλλειτουργήσω στη Νέα Μονή, μου έγινε πολύ μετά, αφού είχα συνεννοηθεί με τον Πρωτοσυγκελλο να πάω να ανοίξω τον Ιερόν Ναόν και να τον κλείσω μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεός να μας ελεεί και η Πανάγια μας να μας χαριτώνει. Χριστός Ανέστη !!!

Π. Χριστοφόρος Γουρλής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.