Σε πορεία διαμαρτυρίας οι Μελισσοκόμοι της Χίου

Οι μελισσοκόμοι της Χίου συγκεντρώνονται σε πορεία διαμαρτυρίας σύμφωνα με την πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με τα οχήματα τους στις 11:00 π.μ έξω από την Περιφερειακή Ενότητα. Το ψήφισμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μελισσοκόμων που υπεγράφη και από την Ομοσπονδία Χιωτών Μελισσοκόμων, αναγράφονται τα κωλύματα που βιώνουν τα τελευταία έτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι αναφέρουν ότι: «Χωρίς πίεση δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κατέβουμε στον δρόμο.

Ορισμένα από τα αιτήματα τους είναι τα εξής:

  • Άμεση ενίσχυση για την σοβαρή απώλεια εισοδήματος λόγω μειωμένης παραγωγής, συνέπεια κλιματικής κρίσης.
  • Την μείωση του κόστους παραγωγή
  • Ίσες ευκαιρίες στην χρηματοδότηση, στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και ανταποδοτική της επικονίασης ενίσχυσης.
  • Ειδικό πρόγραμμα στήριξης των μελισσοκόμων στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές – πλημμύρες) του 2023 περιοχές.
  • Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, μέτρα για τα προϊόντα κυψέλης με την επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών.
  • Μέτρα για τις ελληνοποιήσεις με πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού, ισοζυγίου μελιού για τους εμπόρους/τυποποιητές αλλά κατά της νοθείας και των παραπλανητικών ετικετών κ.ά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.