Στη Χίο ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης -Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου –  Ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Τη Χίο έχει επισκεφθεί  ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης που το πρωί της Παρασκευής είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, με κύριο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό ζήτημα.   Και οι δύο, Δήμαρχος Χίου και Περιφερειάρχης για πρώτη φορά δημόσια εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σημειώνοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της φύλαξης των συνόρων και την ενίσχυση των μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών «ώστε να απεγκλωβιστεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών από τα νησιά είτε προς την Ευρώπη και την Τουρκία είτε προς την υπόλοιπη Ελλάδα στη βάση της ισοκατανομής του 1%».

«Η θέση της Περιφερειακής Αρχής για το μεταναστευτικό είναι αταλάντευτη» ανέφερε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση τηρεί μια σωστή στάση, ιδίως όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων, μιας και δεν έχουμε τα τραγικά νούμερα των προηγούμενων χρόνων».

Όσον αφορά την αποσυμφόρηση ο κ. Μουτζούρη επέμεινε στην μαζική μεταφορά και απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι με τις συνθήκες που επικρατούν η μεταφορά θα πρέπει να γίνει με πρόγραμμα και σταδιακά.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η αναγκαιότητά τους θα εκλείψει σύντομα, λόγω συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Ας σημειωθεί ότι στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την 1η Απριλίου έχουν φτάσει συνολικά 88 άτομα με δυο βάρκες που κι αυτές πέρασαν στη Λέσβο. Μια με 37 άτομα την 1η Απριλίου και μια προχθές, 6 Μαΐου, με 51 επιβαίνοντες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.