Στο στόχαστρο του Ερντογάν Αιγαίο, Μεσόγειος και Συρία

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας κορβέτας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ‘Ορίζοντας’ (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε “μήνυμα” για την ανάπτυξη και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του εν μέσω εξελίξεων και απειλών τόσο στην Συρία όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο τομέας της ναυτιλίας έχει σημειώσει μια αξιοθαύμαστη πρόοδο τα τελευταία δεκαέξι χρόνια και ότι ο πήχης της επιτυχίας έχει ανέβει ψηλά.

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας είναι η πραγματοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος MİLGEM (Εθνικά Πλοία) και όσον αφορά τη νέα κορβέτα του Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, τόνισε πως πρόκειται για “το πρώτο πλοίο πληροφοριών για την χώρα του”.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως η ανάγκη για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας καθίσταται ακόμα πιο απαραίτητη και επιτακτική λόγω των υφιστάμενων κρίσεων και εξελίξεων και τις απειλές που αναδύονται στην περιοχή της Συρίας, καθώς επίσης και στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, προσέθεσε δε ότι ”οι ελπίδες και οι προσδοκίες κάποιων έχουν διαλυθεί λόγω της εθνικής ασφάλειας που έχει αναπτύξει η χώρα μας αυτήν την περίοδο, αφού έχει αυξηθεί ο αριθμός των μη επανδρωμένων οχημάτων (UAV) και SIHA, τα οποία έχουν την δυνατότητα να παρέχουν ασύμμετρη ισχύ τις τουρκικές μονάδες ασφάλειας ώστε να παρακολουθούν και να εξουδετερώνουν επιτυχώς και αποτελεσματικά τους τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν έστειλε και μήνυμα στις ΗΠΑ, αφού ανέφερε πως “στα χέρια των δολοφόνων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Συρία και προχωρούν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά που έχουν προμηθευτεί από τους συμμάχους μας”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.