Συμμετοχή με 20 αθλητές το ΝΑΣ ΑΜΕΑ ΙΩΝΕΣ Χίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 11 και 12 Μαΐου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Χίου συμμετείχε με 15 αθλητές, άνδρες και γυναίκες άνω των 20, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα αθλήματά τους και κατάφεραν να ανέβουν 9 φορές στο βάθρο κατακτώντας ισάριθμα μετάλλια. Παράλληλα δύο από αυτούς, η Χριστίνα Παβίτσου και ο Γιώργος Αγορής πέτυχαν πανελλήνιο ρεκόρ στη ρίψη δίσκου, ο καθένας στην κατηγορία του.
Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκαν:
Παβίτσου Χριστίνα: Χρυσό μετάλλιο στο δίσκο με 14.49 μ., στην κατηγορία F63 & πανελλήνιο ρεκόρ,  χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, με ρίψη 5.10, στην κατηγορία F63

Αγορής Γιώργος: Χρυσό μετάλλιο στο δίσκο, κατηγορία F35, με βολή 29.20 μ. & πανελλήνιο ρεκόρ, ασημένιο μετάλλιο στη σφαίρα, με βολή 7.86 μ.

Νταής Διογένης: Ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. , κατηγορία Τ46, με επίδοση 32’55΄΄

Χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ.

Αντωναράκης Γιώργος: Ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο, κατηγορία F63, με βολή 18,03

Νταής Γιάννης: Χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο, στην κατηγορία Τ 46, με βολή 9,35 μέτρα

ΣΚΥΤΑΛΗ 4Χ100 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, κατηγορία Τ20: Χάλκινο μετάλλιο για τις αθλήτριες Χειλά Καλλιόπη, Φραγκάκη Νίτσα, Γεωργαντή Βασιλική, Γκίκα Καλομοίρα, με επίδοση 1.40.95

Αγωνίστηκαν επίσης οι αθλητές: Τσίμηλας Αργύρης κατηγορία F55 σφαίρα και δίσκο, Κουτσουράκη Ντορίνα κατηγορία Τ35 στα 100 μ. και 200 μ., Λαγός Παντελής κατηγορία Τ20 100 μ. και F20 σφαίρα, Γιακούμα Λένα κατηγορία Τ37 στα 100 μ.

Με το μπλουζάκι των ΙΩΝΩΝ έτρεξε και ο αγαπημένος συναθλητής Αλέξανδρος Ρότζερ κατηγορία Τ20 στα 100 μ και 200 μ., ο οποίος αν και έχει μετακομίσει
στη Θεσσαλονίκη, παραμένει στην ομάδα των ΙΩΝΩΝ και αγωνίζεται μαζί με την Χίο κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!
Φέτος η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη έγινε για πρώτη φορά με το καινούργιο λεωφορείο του Σωματείου, εκπληρώνοντας ένα όνειρο το οποίο πραγματοποιήθηκε με την αγάπη όλων των Χιωτών φίλων  αλλά και τη γενναιόδωρη χορηγία της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης.

Και βέβαια άξιες συγχαρητηρίων είναι οι προπονήτριες Θεανώ Βαρή και Χρύσα Γαλάτουλα, για τη δουλειά και τις προσπάθειές τους όλη τη χρονιά, που οδήγησαν στην καλή αγωνιστική εικόνα των αθλητών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.