Συμπαράταξη Πολιτών| Ευτελισμός εθίμου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Με λύπη διαπιστώσαμε την συμμετοχή της  Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου  ως συνδιοργανώτριας σε ένα αμφιβόλου αισθητικής  θέαμα που δυστυχώς έλαβε χώρα κατά την αναπαράσταση του  αξιολογότατου τοπικού εθίμου του Αγά, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ελάτα της Χίου.

Είναι αυτονόητο για εμάς ότι η προβολή και στήριξη των τοπικών εθίμων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , αποτελεί προτεραιότητα ,μιας και είναι  αναπόσπαστο  τμήμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου , αλλά και εργαλείο τουριστικής προβολής , ειδικά όταν διεξάγονται σε χρόνο  που ευνοεί την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου .

Αυτονόητη ωστόσο είναι για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  και η ανάγκη  προστασίας τους από τέτοιου είδους ευτελισμούς,την οποία πρώτοι από όλους οφείλουν να επιδιώκουν και οι συλλογικοί φορείς που αναλαμβάνουν την διάσωση των εθίμων, την διοργάνωση ή την συνδιοργάνωση,  όπως εν προκειμένω  η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μετά από αυτά περιμένουμε την απάντηση της Περιφερειακής Αρχής αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Β.Αιγαίου σε ότι αφορά τα κριτήρια των επιλογών της για τέτοιες χρηματοδοτήσεις, που απ ότι φαίνεται και σε αυτήν την περίπτωση είναι αδιαφανή.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.