Συνεχίζει να εκβιάζει τους νησιώτες ο υπουργός

14 Μάρτη 2020

Η τελευταία εβδομάδα έχει βρει τους Χιώτες, όπως όλη την Ελλάδα να κινούμαστε στη σφαίρα του κορονοϊού.

Μέτρα προφύλαξης, ατομική ευθύνη, καραντίνα, ψυχραιμία αλλά και μικροπανικός κυριαρχούν στις ζωές μας.

Βέβαια δεν έχουμε ξεχάσει  ούτε την επικινδυνότητα  που εκδηλώνει  η γείτονα χώρα στον Έβρο και στο Αιγαίο, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν και παραμένουν στο νησί υπό άθλιες συνθήκες ούτε και αυτούς που πέρασαν τα σύνορα μετά την 1η Μάρτη και στοιβάζοντας τους στα νησιά τους έχουν κατατάξει σε άλλο καθεστώς.

Παρόλα όσα συνέβησαν  στο νησί με τις  πολιτικές της κυβέρνησης  και του εντολοδόχου υπουργού της Μεταναστευτικής Πολιτικής, που σημάδεψαν  όλους μας και άφησαν το ζοφερό  αποτύπωμά τους στο Αίπος, έρχεται ξανά ο κ. Μηταράκης σαν έτοιμος  από καιρό,  παίρνει την πάσα του κ Βρουλή, με ευκολία προτείνει τον εγκλεισμό, υποστηριζόμενος και από τους θιασώτες της πολιτικής του και δηλώνει ανερυθρίαστα ότι αν είχαμε κλειστές δομές δεν θα κινδυνεύαμε από τον κορονοϊό, εξακολουθώντας  την διχαστική,  απαράδεκτη στάση του προς τους Χιώτες και όλους τους νησιώτες, στάση που είχαμε συνηθίσει βέβαια, αλλά  και  χωρίς ίχνος ηθικής  και ντροπής με τα σημερινά δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Απαξιώνει  το μυαλό και τη λογική μας και θεωρεί ακόμη πως  θα πείσει  ότι η λύση στα δεινά που βιώνουμε σήμερα, επικαλούμενος και τον κορονοϊό , είναι οι κλειστές δομές – φυλακές , τόσο για τους κατατρεγμένους όσο και για τους νησιώτες .

Δεν κατάλαβε δυστυχώς ότι οι πολιτικές τους έχουν καταδικαστεί  από τους Χιώτες  και συνεχίζει να συζητά , να παζαρεύει, να προκαλεί  και να διχάζει.

Παραβλέπει ο υπουργός ότι ο σκοπός   που επιτακτικά ζητά  ο χιώτικος λαός είναι να κλείσει η ΒΙΑΛ, πράγμα για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε καν δεν έχει αρχίσει την αποσυμφόρηση της με απεγκλωβισμό των ανθρώπων που μπορούν να μετακινηθούν.

Η κυβέρνηση και ο  υπουργός είναι καιρός  να αλλάξουν  τακτική απέναντι στους νησιώτες  του Αιγαίου , να αφήσουν την εμμονική στάση για κατασκευή κλειστών δομών-φυλακών στα νησιά.

Να κατανοήσουν  ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από αυτές τις πολιτικές που  προωθούν  στα νησιά και που μια προς μία  με επιχειρήματα έχουν καταρριφθεί.

Τις κατέρριψε η σημερινή πραγματικότητα  στο Έβρο και στα νησιά που συνεχίζεται με τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις των συνόρων.

Τις κατέρριψε η στάση  της Ε.Ε.  με τις εξαγγελίες που ακούμε,  τις καταρρίπτει η στάση της Τουρκίας καθημερινά.

Θεωρούμε ότι  η μόνη μας  ελπίδα να ξεπεράσουμε όσο γίνεται ευκολότερα  όλο αυτό,  είναι να παραμείνουμε αταλάντευτα στις αποφάσεις που έχουμε πάρει μέσα από το Δημ. Συμβούλιο,  να κρατήσουμε την  ψυχραιμία μας απέναντι στον κορονοϊό ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και να καταδικάσουμε για μια ακόμη φορά τη στάση του κ. υπουργού.

Κλαίρη Γιομέλου – Κωστάλα

Δημ. Σύμβουλος ΛΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.