ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων του κορονοϊού επιβάλλει, σε όλους μας να αντιληφθούμε την κοινωνική μας ευθύνη, τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και στους συνανθρώπους μας.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να βαυκαλιζόμαστε με θεωρίες «δικαιωματισμού», που αφήνουν στην άκρη το βασικό δικαίωμα του λαού μας να επιβιώσει , με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες  από αυτή την πανδημία.

Απαιτείται λοιπόν να υλοποιηθούν τα όποια εξαγγελθέντα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του ιού και κυρίως να καλυφθούν οι μεγάλες τρύπες στο δημόσιο σύστημα υγείας που έχουν αφήσει όλες ανεξαιρέτως  οι κυβερνήσεις, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για 2000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, επί της ουσίας υπολείπονται  και από προηγούμενες δικές της, αλλά και δεν περιλαμβάνουν, όπως κατήγγειλε η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, ΟΕΓΝΕ,  κανέναν επικουρικό γιατρό και παρατείνουν τη θητεία των υπαρχόντων , μόνο για 4 μήνες !!!

Κατά πρώτον λοιπόν, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στο νοσοκομείο της Χίου, όσο και στο Κέντρο Υγείας στο Πυργί. Η καταγγελία του ΣΕΣΝΟΧ ότι όλες οι κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι υποστελεχωμένα  και οι βάρδιες γίνονται με ελλιπή σύνθεση, με  δύο νοσηλευτές, ανά βάρδια, να έχουν την ευθύνη το λιγότερο για τριανταπέντε ασθενείς, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί, αλλά και το πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα όταν η πανδημία χτυπήσει και την πόρτα της Χίου.

  1. Τώρα πρέπει όλοι μας ως χιώτικος λαός , ως Δήμος Χίου, να συνδυάσουμε τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση από την κυβέρνηση για την άμεση πρόσληψη μαζικά μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο νησί και γενικότερα στην Περιφέρεια. Καλές είναι οι συμβουλές του δημάρχου «μείνετε στο σπίτι κλπ», αλλά το κύριο είναι να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να στελεχωθούν οι υγειονομικοί φορείς.
  2. Να απαιτήσει ο Δήμος και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ στα δημόσιο νοσοκομείο της Χίου, που από τη δυνατότητα 7 κρεβατιών σήμερα είναι στελεχωμένα μόνο τα τρία και να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους.
  3. Να απαιτηθεί , να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.), για την προστασία των ασθενών και εργαζομένων.
  4. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός και ειδικά στις δημοτικές και υπηρεσίες και αυτές της Περιφέρειας. Να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
  5. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους εργασίας. Να απολυμανθούν άμεσα με ευθύνη του Δήμου και των σχολικών επιτροπών όλα τα σχολεία Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης, ειδικά τώρα που είναι κλειστά και ευνοείται μια τέτοια ενέργεια.
  6. Να φροντίσει ο Δήμος, απαιτώντας , να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση ανεξάρτητη από την κανονική άδεια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι: α) Σε όσους εργαζόμενους τυχόν ασθενούν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε έναν γονιό ή άλλο ενήλικο μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός. γ) Στους υπαλλήλους του, που είναι ΑΜΕΑ και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Κλείνοντας θεωρούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι τα παραπάνω, πρέπει να αποτελέσουν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ,που θα αποσταλεί άμεσα αι εντός της εβδομάδος στην κυβέρνηση, στα κόμματα της Βουλής, στη διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να δικαιωθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, που πηγάζουν από τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας μπροστά και στις πρωτόγνωρες  καταστάσεις που βιώνουμε.

 

ΧΙΟΣ 15/3/2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.