Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ: Συνέντευξη τύπου του νέου Δ.Σ.(Βίντεο)

Tο νέο Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις 29 και 30 Ιουνίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου και έθεσε τις βασικές του επιδιώξεις. Το Δ.Σ. απαρτίζουν οι : Χρήστος Οικονόμου Πρόεδρος, Γιάννης Ζωφός Αντιπρόεδρος,  Διακορώνα Αναστασία Γραμματέας, Αναπληρώτρια γραμματέας Πόλυ Μαρή, Ταμίας Στρατής Κακαρίνος, Μέλη: Σοφία Μιχάλα και Παντελής Κλουμάσης.

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του εξέφρασε την μεγάλη δυσφορία των συνταξιούχων για τις περικοπές που έχουν υποστεί με διάφορους τρόπους, το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, την αύξηση των ορίων ηλικίας καθώς και την “προσωποποίηση” των συντάξεων που σε τελική ανάλυση θα παίρνεις ένα κομμάτι από αυτό που πλήρωσες και αυτό αν το ταμείο, στην κρίσιμη περίοδο, έχει χρήματα.

“Γίνεται γενικευμένη επίθεση στην ασφάλιση στα πρότυπα Πινοσέτ μεταβάλλοντας την Σύνταξη από προστασία σε επένδυση και επειδή πολλές φορές οι επενδύσεις αποτυγχάνουν μπορεί κάποτε οι συντάξεις να γίνουν φιλοδώρημα.  Ζητάμε από τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία γιατί αρκετά έχουμε υποστεί μέχρι τώρα”, δήλωσε ο κος Οικονόμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.