Τα Πρωτοχρονιάτικα Βαποράκια, δια ζώσης και πάλι στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα μετά από δύο χρόνια

“Το αγαπημένο, μοναδικό και στενά δεμένο με το ναυτικό χαρακτήρα του νησιού μας έθιμο των «Πρωτοχρονιάτικων Βαπορακιών» επιστρέφει στην Κεντρική μας Πλατεία έπειτα από δύο χρόνια διαδικτυακής μετάδοσης, καθώς – ως γνωστόν – η πανδημία δεν επέτρεψε την κανονική διεξαγωγή του. Συμπαραστάτης του Δήμου σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια για την επιβίωση του σημαντικού αυτού θεσμού στάθηκε – και στέκεται- αδιάλειπτα ο εμβληματικός για τη μικρασιατική παράδοση «Φάρος Βαρβασίου», στον οποίο οφείλεται ευγνωμοσύνη και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Οι γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και χρόνια το αξιολογότατο δυναμικό του για την προαγωγή του πολιτισμού και διάσωση των δυναμογόνων στοιχείων της ιστορίας και της παράδοσής μας είναι αναγνωρισμένες και πραγματικά αξιέπαινες, όπως και η υπευθυνότητα και το μεράκι του για την ανάληψη πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Με τη φροντίδα λοιπόν του Φάρου, φέτος, και πάλι θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την τελευταία ημέρα του χρόνου στο κέντρο της πόλης μας τα παινέματα των πληρωμάτων και να θαυμάσουμε τα βαποράκια τους στο πλαίσιο μιας μεγάλης γιορτής που έχει προγραμματιστεί από το Δήμο Χίου και περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις και πρωταγωνιστές τους καλλιτέχνες και ανθρώπους του τόπου μας.”

Από τον Δήμο Χίου

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.