Το Διήγημα του Σαββάτου|| Θοδωρής Π. Μαντάς – Του Ονείρου Τα Πουλιά

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Δύο μικρά πεζά ερωτικά κείμενα φιλοξενεί σήμερα η στήλη του διηγήματος, δύο κείμενα του λογοτέχνη Θοδωρή Μαντά που σας τον παρουσιάζω για πρώτη φορά.

Και τα δύο κείμενα είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, αξίζει τον κόπο να τα διαβάσετε. Πεζά που θυμίζουν ποίηση ή ποιήματα που θυμίζουν πεζά; Είναι πεζός λόγος τα δύο  γραπτά του Θοδωρή Π. Μαντά με έντονο λυρισμό, η δική μου τοποθέτηση.

Ερωτική Κραυγή…

Μέσα στις πιο δυνατές στιγμές που χαρίζουν του έρωτα οι φλόγες οι πορφυρές ακούς του απείρου τις σιωπές που αναβλύζουν τις μουσικές που φέρνουν των άστρων τα πουλιά που αφήνει της Αφροδίτης η ματιά σαν στο φιλί που δίνεις είναι μια λάβα μια πυρκαγιά που καίει σαν ηφαίστειο τα σωθικά και τότε θες να ανοίξεις τα φτερά να φύγεις να πας στου κόσμου τα πιο άγνωρα τα πιο μακρινά να γίνεις πυρ νότες και μουσική να γίνεις ήρεμος Νοτιάς και άγριος Βοριάς να γίνεις πέλαγο γλαυκό και κύμα ατίθασο ψηλό να αγγίξεις του ήλιου την καρδιά και του φεγγαριού την ομορφιά και πριν γίνεις ένα με το φως και το γιατί και με το Είναι του πιο εκεί,  να πεις …έζησα τη ζωή.

Θοδωρής Π. Μαντάς.

 ………………………………….

Του Ονείρου Τα Πουλιά…

Ένας έρωτας βαθύς, αληθινός μα ίσως μη ανεκτός της λογικής, και της πιο μίζερης φανταχτερής ζωής…άνθισε τη νύχτα της πιο όμορφης μουσικής, που τ’ άστρα σαν φως διάφανο λευκό μοίραζαν στη γης.

Ήταν τα βλέμματα νεανικά και σαν την φωτιά πορφυρά και τα κορμιά πύρινα καυτά και ανέβλυζαν των κοντινών ανθών την ευωδιά και ένιωθες ότι η άνοιξη τους είχε στολίσει με μια απέραντη χαρά!

Και μες σε ‘κείνη την ερωτική βραδιά γνώρισε ο κόσμος την ομορφιά που φέρνει ο έρωτας σαν τοξεύει τα βέλη του τα γλυκά σε δύο νέα παιδιά και η πλάση όλη ξεδιψά από τη δική τους λάβα και πυρκαγιά…

Και η λογική; … τα κοιτούσε και έκλαιγε με δάκρυα παχιά πικρά, γιατί δεν μπορούσε να κοιτάξει με του πόθου τη ματιά, , γιατί δεν ήξερε πώς είναι σαν η καρδιά από έρωτα χτυπά, γιατί δεν μπορούσε να νιώσει πως πετά σαν του πιο όμορφου ονείρου τα πουλιά..

Θοδωρής Π. Μαντάς.

………………………………………………………

Ο Θοδωρής Π. Μαντάς είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και μόνιμος κάτοικος Χαλκίδας. Είναι ποιητής και μάλιστα εξαιρετικός. Σύντομα η στήλη μας ΠΟΙΗΣΗ θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει ποίημα του. Σήμερα σας τον παρουσιάζω για πρώτη φορά με αυτά τα δυο πεζά του κείμενα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πνευματική δουλειά του ποιητή Θ. Μαντά  θα  ‘ανακαλύψετε’ στο facebook και στον λογαριασμό του: Mantas Thodoris. Τον ευχαριστώ για την συμμετοχή.

Επιμέλεια στήλης

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος

Ερευνήτρια Ελληνικής λογοτεχνίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.