Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε τρία σημεία του οικισμού των Ψαρών

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων σε τρεις περιοχές του οικισμού του δήμου μας, από την ανάδοχο εταιρεία. Το νησί μας πλέον απομακρύνει τους συμβατικούς κάδους, με τις δυσάρεστες οσμές και τις άσχημες εικόνες με την τοποθέτηση σκουπιδιών εκτός αυτών ενώ παράλληλα αυξάνεται η αποθηκευτική δυνατότητα, μιας και στα υπόγεια συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης μπορούν να αποθηκευτούν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων.

Πρόκειται για μια δράση που είναι ενταγμένη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου (205.2/2021 απόφαση Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου και έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.260,00€, εκ των οποίων 40.052,00€ διατίθενται από ίδιους πόρους του Δήμου μας.

«Είναι μια δράση που με τη συνδρομή και την υπευθυνότητα όλων μας θα συμβάλλει στην αποδοτικότερη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στο νησί μας και θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων στα σημεία εγκατάστασης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του δήμου που δούλεψαν εντατικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα (εκπόνηση μελέτης, προετοιμασία φακέλου για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, διαγωνιστική διαδικασία, επίβλεψη κ.α.) προκειμένου να περατωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η πολύ σημαντική για το νησί μας δράση.

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.