Φράγμα Κόρης Γεφύρι: SOS από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κο Κ. Μουτζούρη(Βίντεο)

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Κωνσταντίνος  Μουτζούρης για το έργο “Φράγμα Κόρης Γεφύρι” σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ για το θέμα και όχι μόνο. Ήταν πολύ αυστηρός με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ο υπεύθυνος φορέας του έργου, γιατί εδώ και καιρό δεν απαντάει στο ερώτημα αν το τμήμα του έργου που είναι ήδη κατασκευασμένο είναι ασφαλές ή όχι παρά τις επανειλημμένες έγγραφες ερωτήσεις του ιδίου αλλά και τα τηλεφωνήματα του Αντιπεριφερειάρχη κου Π. Μπουγδάνου. Όπως δήλωσε πρέπει να δοθεί γρήγορα μια απάντηση στο ερώτημα αυτό “ώστε να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Εμείς από την πλευρά της Περιφέρειας έχουμε κάνει τις μετρήσεις που πρέπει και νομίζουμε ότι το Φράγμα είναι ασφαλές. Όμως για να προχωρήσει το έργο πρέπει και ο φορέας υλοποίησης να κάνει το ίδιο. Έχω την προσωπική αγωνία το έργο αυτό να αποδοθεί στην Χιώτικη κοινωνία πριν την ολοκλήρωση της θητείας μου. Είναι ένα έργο που δεσμευτήκαμε να ολοκληρωθεί και που σε τελική ανάλυση έχει ανάγκη η Χίος.” Επίσης διευκρίνισε ότι το θέμα είναι σοβαρό, είναι υπαρκτό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τώρα που είναι νωρίς ακόμη χωρίς να έχει κάποιες σκοπιμότητες . “Επιθυμούμε σφόδρα να τελειώσει αυτό το έργο. Έτσι απλά !”

Για την επέκταση του δρόμου ανατολικά του Αεροδρομίου είπε ότι τα έργα ξεκινούν στις 15 Ιουλίου αρχίζοντας με την διαμόρφωση του χώρου στην παραλιακή ζώνη και μέσα στην θάλασσα .

Για την Μονή Μυρσινιδίου είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όπως διαπίστωσε και ο ίδιος και θα καλέσει άμεσα το ΙΓΜΕ ( Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) να στείλει κλιμάκιο στην Χίο ώστε να αποφανθεί στο τί πρέπει να γίνει. Η Περιφέρεια όπως δήλωσε είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτό το έργο.

Αναφέρθηκε επίσης στον Τουρισμό των Νησιών μας για τον οποίο είναι αισιόδοξος όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό μιας και η Περιφέρεια έχει κάνει την ανάλογη ‘Καμπάνια” . Δεν είναι τόσο αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό την οποία βλέπει, τουλάχιστον για φέτος, προβληματική λόγω του κορωνοϊού.

Για το θέμα των λατομικών ζωνών είπε ότι αν και είναι αρμοδιότητα της ΑΔΑ(Αποκεντρωμένης Διοίκησης) προσωπική του άποψη ως μηχανικός είναι ότι δεν μπορεί ένα Νησί της σπουδαιότητας και του μεγέθους της Χίου να έχει μόνο μια λατομική ζώνη.

Για το θέμα των αποζημιώσεων λόγω κορωνοϊού είπε ότι από τα συνολικά 40 Εκατομμύρια Ευρώ που θα δοθούν στο Β. Αιγαίο πριν λίγες ημέρες υπέγραψε τα πρώτα 17,5 εκατομμύρια ώστε να προχωρήσουν στο ΕΣΠΑ.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι δεν θέλουμε δομές χιλιάδων μεταναστών αλλά κάποια κέντρα καταγραφής και ασύλου. Επικρότησε τις ενέργειες τού κου Νότη Μηταράκη για την αποσύνδεση του μειωμένου ΦΠΑ με τον αριθμό των μεταναστευτικών ροών αλλά δεν δέχεται την σύνδεση του με την ύπαρξη δομών στα Νησιά . Το μειωμένο ΦΠΑ το δικαιούνται τα Νησιά έτσι κι αλλιώς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.