Χωριάτικη σαλάτα με 16 Υλικά… σαν να λέμε 16 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Έχω γράψει πολλές φορές ότι μια φωτογραφία ή με ένα ερέθισμα παίρνει φωτιά η φαντασία και το μυαλό μου!
Αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα από μία συζήτηση που είχα με γνωστό μου για ξυλάγγουρα και Χωριάτικη σαλάτα και από μία φωτογραφία που αντίκρισα στο διαδίκτυο με πολλές συνιστώσες!
Αμέσως έκανα παραλληλισμό και σύγκριση σε συσχετισμό με μεταφορικές έννοιες τα υλικά που χρειάζεται μια γνήσια πλούσια Χωριάτικη σαλάτα και όταν τα μέτρησα βγήκαν (16) δεκαέξι οπότε το μυαλό μου πήγε απ ευθείας στις (16 ) συνιστώσες του ΣΎΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια μας τάισε πολλές Χωριάτικες σαλάτες με επί πλέον υλικά και με χαλασμένη και ξινισμένη φέτα πού είναι η αφρόκρεμα της γνήσιας Χωριάτικης σαλάτας και τότε σου έρχεται να ξεράσεις γιατί έχει ήδη βρομίσει όλη η σαλάτα και δεν τρώγεται με καμία δύναμη …κρατάς ακόμα και την μύτη σου από την μπόχα , δυσωδία και δυσοσμία!
Γιατί όπως λέμε πολλές φορές το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι, όπως και η ξινισμένη φέτα και το επιτελείο της ομάδας των δεκαέξι συνιστωσών!
Ας πάρουμε τώρα τα υλικά που χρειάζεται μια πολυσύνθετη και πλούσια Χωριάτικη σαλάτα:
1) δύο ντομάτες κανονικές τις κόβουμε όπως μας αρέσει ή σε κύβους ή φέτες
2) Ένα ή μισό κρεμμύδι ξερό κομμένο ανάλογα με την όρεξη μας σε χοντρές ή λεπτές φέτες
3) Μία ή μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες ή ροδέλες ή σε κύβους
4) Μισό αγγούρι ή Χιώτικο ξυλάγγουρο σε χοντρές ή λεπτές φέτες
5) Μία πιπεριά τύπου Φλωρίνης καπνιστή κομμένη σε ροδέλες
6) Μία μελιτζάνα κομμένη σε κύβους και λίγο καβουρδισμένη
7) Ένα παξιμάδι λίγο βρεγμένο
8) Μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου
9) Αρκετά φρέσκα φύλλα βασιλικού
10) Αρκετή ρίγανη ξερή
11) Αρκετές 10 έως 15 ελιές της αρεσκείας σας πράσινες ή μελαχρινές με ή χωρίς κουκούτσι
12) Μπόλικη χιώτικη κάπαρη και κρίταμο της Χιώτικης γης
13) Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
14) Ελαιόλαδο και ξύδι όσο τραβάει η όρεξη σας
15) Αλάτι και εάν θέλετε και πιπέρι και
16 ) ΦΈΤΑ Ελληνική φρέσκια και πικάντικη για να μην χαλάσει η γεύση και η αρμονία των αρωμάτων με το θεσπέσιο θέαμα των χρωμάτων της ίριδας!
Και συνεχίζω με τους ήρωες της ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας των δεκαέξι συνιστωσών πού πιάσε τον ένα και κτύπα τον άλλον ή καλύτερα βαράτε κατακέφαλα σε όλους με τις Ανθελληνικές ιδέες φωνές και κραυγές πού ξαμολάνε από Μπαρούφες, ύβρεις και ότι αισχρό βγάζει το στόμα ορισμένων εκλεκτών της παρέας , πού όλα πιστεύω ότι είναι καθοδηγούμενα από τους μαθουσάλες της πολιτικής καί παραπολιτικής κομπανίας που οδηγούν και κατευθύνουν την αντιπολιτευτική γραμμή και έχουν ένα άβουλο παιδαρέλι και καθημερινά μας πρήζει τα ούμπαλα με τα ίδια και τα ίδια σε θέματα υγείας όπως και το άλλο αστέρι της Κολεκτίβας που ζητάει συνεχώς την επίταξη όλων των Ιδιωτικών Νοσοκομείων και Κλινικών λες και τίς έκτισε με τα χρήματα της Κολεκτίβας του!
Για να γίνουν όλα αυτά έχουν χύσει πολύ ιδρώτα και ξενύχτια σε δουλειά κόπους και αγωνίες για την καλύτερη Υγειονομική περίθαλψη και ατμόσφαιρα στον Έλληνα ασθενή και για γρήγορη αποκατάσταση της Υγείας του!
Πιστεύω ότι όποιος κάνει ένα παραλληλισμό και σύγκριση και με σωστές αντιπαραθέσεις των υλικών μιας Χωριάτικης σαλάτας θα βρει ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τα υλικά της σύνθεσης των δεκαέξι συνιστωσών που καθημερινά μας πρήζουν το συκώτι τα μυαλά και τα ούμπαλα!
Οι φωτογραφίες μιλούν από μονές τους!
Καλημέρα Ελλάδα Καλημέρα Έλληνες απανταχού γης!
Το χιούμορ και το γέλιο κάνουν καλό στην υγεία και ξεφεύγει το μυαλό από την κλεισούρα της πανδημίας που όλοι οι γελοίοι πολιτικάντηδες το εκμεταλεύονται για κομματικά οφέλη!
Χίος 10 Απριλίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.