Μεσογειακή Διατροφή: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας

Με ανάρτησή του ευχαριστεί τον καθηγητή του Γυμνασίου-Λυκείου Ψαρών κύριο Κώστα Μακρίδη για την υλοποίηση της εκδήλωσης Μεσογειακής Διατροφής, ο δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κ. Βρατσάνος. ” Για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μικροί και μεγάλοι, από τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί από το ΕΕΕ ΕΚ Βέροιας, στο πλαίσιο του προγράμματος Υγείας «Μεσογειακή Διατροφή: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας».
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, στην αίθουσα του Γυμνασίου – Λυκείου Ψαρών. Ένα ντοκιμαντέρ για τη Μεσογειακή Διατροφή προλόγισε το θέμα παρέχοντας βασικές γνώσεις και στη συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες να θέτουν ερωτήσεις συναφείς με το θέμα της διατροφής που αφορά τους ίδιους και τα παιδιά τους στον κ. Τόπη Αθανάσιο, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, υποψήφιο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Διαιτολογίας. Δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας, δόθηκαν διατροφικές συμβουλές και για την περίοδο της νηστείας. Το μικρότερο ηλικιακά κοινό παρακολούθησε το πρωινό της Παρασκευής 19 Απριλίου μια ομιλία για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη αφού της συζήτησης ακολούθησε η παρασκευή υγιεινού πρωινού με τοπικά προϊόντα της Βέροιας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι στο πιάτο μας να βρίσκεται ο σωστός συνδυασμός τροφών που θα χαρίσει υγεία και ευεξία, ικανοποιώντας και τις λιχουδιές που όλοι αναζητούμε. Την αποστολή συνόδευσε και η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζήμα Συρμούλα.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον καθηγητή του Γυμνασίου-Λυκείου Ψαρών κύριο Κώστα Μακρίδη για την καταλυτική συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της δράσης.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.