Ξεκίνησε η επιτήρηση με drones για την πυροπροστασία

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενημερώνει τους δημότες ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου έχει ενεργοποιήσει την επιτήρηση με drones των περιαστικών και δασικών περιοχών κατά τις ώρες επικινδυνότητας και σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι πολίτες έχουν δίπλωμα ΣμηΕΑ και έχουν στην κατοχή τους drones, τα οποία μπορούν να διαθέσουν για προληπτική επιτήρηση, να τα δηλώσουν στο Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου στα τηλέφωνα 22710-44212, 22713-50542, 22713-50536, ώρες 09:00 έως 14:00.

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η χρήση drones σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. πυρκαγιές) απαγορεύεται αυστηρά, καθώς δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν. Εφιστάται η προσοχή όλων, για την τήρηση των πυροσβεστικών διατάξεων και των νόμων, για την προστασία των δασών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.