Συναυλία με θέμα την προσφυγιά από τα σωματεία του νησιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σωματεία και φορείς της Χίου, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: “Φτώχεια – Πόλεμος – Προσφυγιά: Κοινός ο Εχθρός, Κοινός ο Αγώνας”, την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 21:00 μ.μ. στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου).

Οι συνδιοργανωτές της συναυλίας αποτελούν οι: 

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
Εργατικό Κέντρο Χίου
ΣΕΣΝΟΧ
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου
Σύλλογος Γυναικών Χίου
Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου
Όπως λοιπόν ανακοινώνουν:

«… ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους…»

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Οι πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, Ισραήλ χρόνια τώρα έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν την ανοδική πορεία των κερδών των επιχειρηματικών τους ομίλων στην κούρσα των παγκόσμιων ανταγωνισμών.

ΕΕ και αστικά κράτη αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες άλλοτε σαν «υβριδική απειλή» και «λαθραίους εισβολείς» των συνόρων με πελώριους φράχτες, επαναπροωθήσεις και σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής, και άλλοτε σαν μια «μεγάλη ευκαιρία» ενός κατάλληλου φθηνού εργατικού δυναμικού με διαλυμένα δικαιώματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω δουλεμπορικών συμφωνιών. Αυτός είναι ο πυρήνας του απαράδεκτου νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δίνουν «γη και ύδωρ» στους δολοφόνους των λαών, μπλέκουν τη χώρα μας βαθιά στους δυο ενεργούς πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Ξοδεύουν δις κάθε χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα μπορεί να αξιοποιεί το ΝΑΤΟ στους επιθετικούς του σχεδιασμούς. Γεμίζουν με ΝΑΤΟϊκές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα.

«Εμείς αδελφέ μου, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Γιατί οι λαοί, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, ανεξάρτητα από φυλή, εθνική καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά γνωρίσματα, έχουν κοινά βάσανα και κοινά συμφέροντα, για να δυναμώσουν το δικό τους ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει στον 21ο αιώνα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικές ερμηνείες από τους:

  • Παντελής Λύκος (τραγούδι – λαούτο)
  • Χρύσα Καραΐσκου (τραγούδι – κανονάκι)
  • Γιάννης Κυριακόπουλος (κλαρίνο)
  • Παντελής Ξύδας (ούτι)
  • Ματθαίος Μπουρμπάρης (ακορντεόν)
  • Κώστας Κλαδιάς (κιθάρα)
  • Κυριάκος Κυριακόπουλος (τύμπανα)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.