Πρόγραμμα για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου

Την ημέρα μνήμης των Θυμάτων Σφαγής της Χίου, που πραγματοποιήθηκε το 1822, εορτάζει το νησί, με τον Δήμο, τη Μητρόπολη, την 96 ΑΔΤΕ, τον Μορφωτικό Σύλλογο “Ο Φάρος”, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου, την Αστυνομική Διεύθυνση και  την Τοπική Κοινότητα Αναβάτου, να διοργανώνουν συλλογικά εκδηλώσεις, την Κυριακή 26 Μάϊου.  Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 26 Μάϊου: 

  • 07:00 Όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αναβάτου.
  • 10:10  Τέλεση Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών.
  • 10:45 Τέλεση Τρισάγιου και  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των σφαγιασθέντων – οστεοφυλάκιο. 

 Αύλειος Χώρος Ιερού Ναού Ταξιαρχών Αναβάτου

 

11:10  Χαιρετισμοί.

  • Επετειακή Ομιλία από  την κα Ευτυχία Βλυσίδου, φιλόλογο & Διευθύντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης Χίου.
  • Απαγγελία με τίτλο Από την καταστροφή του 1822, από το βιβλίο «Τα Καρδάμυλα ανά τους Αιώνες» του Χρήστου Γ. Μιχαλιού. Απαγγέλει μέλος του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου, Βιβλιοθήκη « Ο ΦΑΡΟΣ».
  • Προσκλητήριο 50 ονομάτων σφραγιασθέντων (μεταφρασμένων από τουρκικά κατάστιχα που βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Σόφιας ), από την κα Θεοδοσία Βουρνού, εκπαιδευτικό και πρόεδρο της Χορωδίας Χίου.
  • Κέρασμα από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Διατίθενται από την Π.Ε. Χίου λεωφορεία για τη δωρεάν  μετακίνηση των προσκυνητών από την πόλη της Χίου προς τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών με επιστροφή.

Ώρα αναχώρησης 8:00 π.μ. από το Δημαρχείο Χίου και επιστροφή στη 13:30 μ.μ.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Χίου, έως την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, καθημερινά 8:00 π.μ – 14:00 μ.μ., καθώς  και  για την κατάθεση στεφάνων.                        20:05   Υποστολή Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Χίου – Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την όγδοη πρωινή ώρα, έως τη δύση του ηλίου στις 26 Μαΐου 2024.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων της πόλης της Χίου, καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες στις 26 Μαΐου 2024, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3424 Β΄.
  •  Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των ναυλοχούντων πλοίων κατά την 26 Μαΐου 2024, με τη φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ:

Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τα σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες, η 96 ΑΔΤΕ τη συμμετοχή του στρατού στις εκδηλώσεις, ο Δήμος Χίου τον σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό των χώρων εκδηλώσεων και τη φωταγώγηση των Δημοτικών Καταστημάτων και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου την τάξη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.