Να εξαιρεθούν οι Δήμοι από την πληρωμή τελών κτηματογράφησης ζητά ο Δήμαρχος

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, συζητήθηκε το ζήτημα της εξαίρεσης των Δήμων από την εγγραφή των δημοτικών ακινήτων και την αποπληρωμή των τελών τους αναφορικά με την κτηματογράφηση. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χίου κ. Ιωάννης Μαλαφής, επιχείρησε να εφιστήσει την προσοχή των συνεδρούντων επεξηγώντας πως αν δεν λάβει «πράσινο φως» το αίτημά του, η πράξη αυτή θα αποβεί οικονομικά μοιραία για το Δήμο Χίου, ο οποίος έπειτα από στατιστικά στοιχεία, διεκδικεί τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου ιδιοκτήτη ακινήτων σε Πανελλαδικό επίπεδο. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε το γεγονός της συνέχισης εν ενεργείας προθεσμίας καταβολής αιτήσεων αλλά και των αναλόγων ενστάσεων, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η παράδοση του απαραίτητου χρονικού περιθωρίου ώστε να κατατεθούν τα σχετικά έγραφα, εφόσον υπάρχουν και ακίνητα τα οποία δεν είναι καταχωρημένα και δηλωμένα στο Δήμο. Φυσικά, ο κ. Μαλαφής έσπευσε να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο, ότι ο Δήμος έχει ενεργήσει για την άμεση καταγραφή αυτών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να καταγραφούν ορθώς και οι
δασικές εκτάσεις που αποδόθηκαν έπειτα από δικαστικές αποφάσεις. Εν συνεχεία, η παρέμβαση του αρμοδίου Υπουργού ώστε να εφαρμόσει πιθανόν διορθωτικές μεθόδους, καθίσταται απαραίτητη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο οποίος επιζητά την ομαλή διατέλεση της διαδικασίας ώστε να μην προκύψουν τυχόν ανακρίβειες και λάθη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.