Επανέρχονται οι διαβάσεις στη Χίο με τρισδιάστατη μορφή

Από το βράδυ της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 23:00 μ.μ. ξεκίνησε το συνεργείο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου να επιδιορθώνει τις διαβάσεις πεζών κατά μήκος των δρόμων της πόλης της Χίου, αναβαθμίζοντάς τις μάλιστα και σε τρισδιάστατες.

Ξεκινώντας, η εργασία του συνεργείου θα πραγματοποιείται από το βράδυ 23:00 μ.μ. έως τις 06:00 π.μ., έτσι ώστε να πραγματοποιούνται δίχως ουσιαστική όχληση, εφόσον οι δρόμοι κατά τις ώρες αυτές δεν έχουν αυξημένη κίνηση σε σχέση με τις πρωινές.

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Παντελής Λεγάτος, προχώρησε σε αυτή την πράξη, διαπιστώνοντας ο ίδιος ότι λόγω χρόνιας φθοράς, οι διαβάσεις πεζών έχουν ξεθωριάσει εντελώς, με αποτέλεσμα να εκτίθεται η σωματική ακεραιότητα των πεζών δημοτών σε κίνδυνο. Μάλιστα, λόγω των οικονομικών υλικών που είχαν αξιοποιηθεί τα περασμένα έτη για την κατασκευή των διαβάσεων, αυτές δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν, προκαλώντας κωλύματα κατά αυτό τον τρόπο τόσο στους πεζούς, όσο και τους οδηγούς.

Πλέον, με το συνεργείο να εργάζεται σε τακτικούς ρυθμούς για να επιδιορθώσει τις φθαρμένες διαβάσεις, θα αναβαθμιστεί τόσο η εικόνα του νησιού, όσο και θα αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα. Οι επικείμενες διαβάσεις, με την νέα τρισδιάστατη διαμόρφωσή τους, θα αποτελούνται από καλύτερης ποιότητας υλικό, ύστερα από αρκετές μελέτες που προέκυψαν, ώστε να παραμένουν άφθαρτες το περισσότερο δυνατόν με το πέρασμα του χρόνου, ενώ παράλληλα θα γίνονται πιο αντιληπτές, για την καλύτερη οδική και πεζική κυκλοφορία.    

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.