Έκθεση Απαγορευμένου Αντιστασιακού Τύπου και Λογοτεχνίας στην Κατοχή (1941-1944)

Εις Μνήμην του Καθηγητή, Βασίλη Φίλια…

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», Έκθεση για τον Απαγορευμένο Αντιστασιακό Τύπο και τη Λογοτεχνία στην Κατοχή (1941-1944), εις Μνήμην του Καθηγητή, Βασίλη Φίλια, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», με ομιλητές, το Γιώργο Δολιανίτη, στον οποίο ανήκει το εκθεσιακό υλικό, την Αριστέα Τόλια-Σιδέρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και τον Περικλή Νεάρχου, Ιστορικό και Πρέσβη επί τιμή. Η τελετή εγκαινίων θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Εκτίθενται 320 εφημερίδες και 430 λογοτεχνικά βιβλία εκδοθέντα την εν λόγω εποχή για να γλυκάνουν ζείδωρα τις κρύες κατεβασιές του κατοχικού Χειμώνα.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από τη Δευτέρα 1 έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπου θα παρέχεται ενδελεχής ξενάγηση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

*έκθεση ταξιδεύει Νοέμβριο για Βρυξέλλες, αφού η αφήγησή της δεν αποτελεί μόνο Ελληνική, αλλά και Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια «υπόθεση»…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.