Για ακόμη μια φορά «στοιχειώνει» το φράγμα Κόρης Γεφύρι

Για άλλη μια φορά «στοίχειωσε» το Φράγμα Κόρης Γεφύρι. Τελικά διαψεύστηκαν όσοι δήλωναν στον παρελθόν ότι το έργο σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Καταπέλτης ήταν η έκθεση του Ειδικού Τεχνικού Συμβούλου που στο πόρισμα που συνέταξε παρουσιάστηκε εν μέρη ακατάλληλο, σημείο του φράγματος.
Πιο αναλυτικά, πέρα από το ζήτημα της αντικατάστασης του μανδύα, εξαιρετικής σημασίας είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όσον αφορά το κεντρικό επίχωμα του φράγματος όπου παρατηρήθηκε εμφάνιση χαλαρού υλικού.
Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το κόστος του έργου αφού θα  χρειαστούν νέες επιπλέον δοκιμές στο σώμα του φράγματος και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από ειδικό επιστήμονα.
Για όλα τα παραπάνω η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θ. Βαλσαμίδης με επιστολή τους καλούν σε επείγουσα συνάντηση τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να συζητήσουν για την εξέλιξη του έργου.
Ουδείς δεν έχει καλέσει ακόμη σε απολογία τον πρώτο ανάδοχο του έργου για να εξηγήσει τις παραπάνω κακοτεχνίες.
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε στην εκπομπή του Κων/νου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου» με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχει προχωρήσει τις ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους.
Ας ευχηθούμε να μην χαθεί ο φάκελος του έργου αυτού και ας ελπίσουμε ότι ο χιώτικος λαός θα μάθει κάποια στιγμή, ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση των μεγάλων έργων στο νησί μας, που εδώ και χρόνια έχουν ξεκινήσει, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.