ΒΙΑΛ: Λιγότεροι από 500 πρόσφυγες μετανάστες στο νησί (video)

Για τις Εργασίες καθαρισμού του χώρου του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, που μερικούς μήνες πριν ζούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, ενημερώθηκε ο υπουργός Μετανάστευση και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και με τη διοίκηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ απομακρύνονται τα παραπήγματα, που μέχρι λίγους μήνες πριν διέμεναν εκατοντάδες άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη στη ΒΙΑΛ βρίσκονται 293 άτομα, ενώ 230 διαμένουν σε διαμερίσματα και αύριο αναμένεται να αναχωρήσουν 71.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο διοικητής του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Παναγιώτης Κιμπουρτζής, σημείωσε ότι η γύρω έκταση που υπήρχαν σκηνές, καθαρίστηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, κατοίκους του χωριού Χαλκειός. Μάλιστα τόνισε, ότι τώρα υπάρχει η δυνατότητα για χώρους όπου μπορούν να πίνουν το τσάι τους οι αιτούντες άσυλο καθώς και κέντρο συνάντησης των γυναικών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο υπουργός Μετανάστευση υπογράμμισε ότι η νέα δομή στο Θόλος θα προχωρήσει, με τις προσφορές να ανοίγουν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επίσης τόνισε ότι θα ενισχυθεί η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, επιμένοντας στις ερωτήσεις ότι δεν υπάρχει θέμα επαναπροωθήσεων προσφύγων-μεταναστών.

Σε ό,τι αφορά πολίτες του Αφγανιστάν με τους οποίους συνεργάστηκε η χώρα μας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να φύγουν από το Αφγανιστάν, παρόλο που έχουν παγώσει οι συμφωνίες, που υπήρχαν με την προηγούμενη κυβέρνηση για επαναπατρισμό Αφγανών πολιτών, που είναι στη χώρα μας.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τις εργασίες καθαρισμού ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Καρμαντζης, απέφυγε να απαντήσει πάντως, πως θα χειριστεί ο δήμος το θέμα της νέας Δομής στο Θόλος, με δεδομένη την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για κάθε νέα δομή.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι “η κυβέρνηση έκανε πράξη την αποσυμφόρηση της Χίου και συνολικά των νησιών καθώς και τη φύλαξη των συνόρων”.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

 Πηγή: ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.