Η έκταση που κάλυψε η πυρκαγιά

Από τα στοιχεία του συστήματος,Copernicus της Ε.Ε. η φωτιά στη Σιδηρούντα  μέχρι στιγμής έχει κάψει 3.930 στρέμματα, από το πρωί της Δευτέρας και συνεχίζει για δεύτερη ημέρα, με δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές να συνεχίζουν τις προσπάθειες να την κατευνάσουν.

Η κύρια έκταση που έκαψε η πυρκαγιά 56.9% αποτελείται από  σκληρόφυλλη βλάστηση, το 12.6% μεταβατική ζώνη δασικής βλάστησης και θάμνων, το 18.7% άλλες φυσικές περιοχές, και το 11.4% αφορούσε γεωργικές εκτάσεις.

Η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τον δορυφόρο S-NPP/VIIRS στις 1 Ιουλίου 2024, με συντεταγμένες 38.4159° πλάτος και 25.97112° μήκος. Η ανίχνευση έγινε στις 11:57 π.μ. με υψηλή ακρίβεια και η ισχύς της πυρκαγιάς ήταν μεγάλη, όπως καταδεικνύεται από την υψηλή τιμή πυροθερμικής ισχύος.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή αποτελούσε μέρος της ζώνης δικτύου natura 2000, γεγονός που την καθιστά προστατευόμενη περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.