Η μόνη λύση για τον εκκλησιασμό τα Χριστούγεννα και τα Φώτα είναι τα Τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ

Μεγάλος ντόρος και χαμός και ξεσηκωμός γίνεται στους κόλπους της εκκλησίας και της Κυβέρνησης για την λειτουργία των εκκλησιών τα Χριστούγεννα και τα Φώτα .. και εν όψει της νέας συνεδρίασης της Ιεράς συνόδου της εκκλησίας μάλλον την τρίτη…. σημαδιακή ημέρα εορτής του Αγίου Ελευθερίου που απελευθερώνονται οι εγκυμονούσες και τον έχουν ως προστάτη τους, μήπως και λυθεί και απελευθερωθεί και η είσοδος πολλών πιστών στους ναούς.

Υπάρχουν βέβαια οι αυστηρές οδηγίες και εντολές από την Κυβέρνηση  και την επιστημονική κοινότητα λόγω της μεγάλης πανδημίας του Κορωνοϊού που μας πήρε και μας σήκωσε και στην κυριολεξία έχει διαλυθεί όλη η ανθρωπότητα από εκατομμύρια θύματα και κρούσματα από όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού χωρίς εξαιρέσεις ηλικίας, επαγγέλματος, θρησκείας.
Αρχηγών κρατών, ενθρονισμένων, όλων των δογμάτων θρησκειών κάθε βαθμίδος της ιεροσύνης.
Είδαμε τους τελευταίους μήνες να φεύγουν για τον άλλο κόσμο εκτός από τους κοινούς θνητούς και Δεσποτάδες και παπάδες και μαζί και οι ΉΡΩΕΣ Υγείας.
Δυστυχώς πολλοί είναι οι ανεγκέφαλοι που έγιναν η αιτία να κλειστούμε όλοι μέσα στα σπίτια μας με το φόβο του διαβόλου Κορωνοϊού με τα κέρατα!
Βλέποντας και ακούγοντας από τα ΜΜΕ καθημερινά τις αντιδράσεις όλων των επαγγελματικών φορέων και τις τελευταίες μέρες την κραυγή διαμαρτυρίας πολλών Δεσποτάδων για την άδεια εννέα και εικοσιπέντε αντίστοιχα πιστών μέσα στους ναούς τα Χριστούγεννα και τα Φώτα μου ήρθε η φαεινή ιδέα εάν και κατά πόσον θα πρέπει και η πολιτεία αλλά και η Ιεραρχία να σκεφτούν την απ’ευθείας ζωντανή μετάδοση της λειτουργίας των Χριστουγέννων και των Φώτων από όλα ή τα κρατικά ΜΜΕ τηλεόραση και ραδιόφωνο!
Άλλωστε την ΕΡΤ την πληρώνουμε όλοι οι έχοντες παροχή ρεύματος!
Ας φροντίσουν και τα ιδιωτικά κανάλια να προσφέρουν τις δύσκολες αυτές ώρες δωρεάν τις υπηρεσίες τους προς το κοινωνικό σύνολο που κερδίζουν από την ακροαματικότητα τους.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σπίτι Χριστιανού Ορθόδοξου που δεν έχει έστω και μια εικόνα της Παναγίας και του Χριστού και ένα καντήλι ή με λάδι ή ηλεκτρικό.
Ας ανάψουμε το κερί ή την λαμπάδα στα εικονίσματα του σπιτιού μας … και να μην σας φανεί παράξενο ότι στα δικά μου εικονίσματα ανάβει μονίμως λάμπα με παραφινέλαιο από το 2013 ,οι πολλοί και ειδικότερα οι φίλοι μου και συγγενείς μου θα καταλάβουν γιατί.
Ας ακούσουμε λοιπόν όλοι μαζί οι Χριστιανοί την λειτουργία των Χριστουγέννων και των Φώτων από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση και ας προσευχηθούμε στα σπίτια μας χωρίς τον φόβο να κολλήσουμε τον διάβολο τον Κορωνοϊο και να σταματήσουν οι καυγάδες μεταξύ κράτους και ιεραρχίας που και εκεί υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση και διχογνωμία.
Από την μία οι άγγελοι και από την άλλη τα διαβολάκια!
Δυστυχώς η ανθρωπότητα έχει περιέλθει σε απόγνωση γι’ αυτό λοιπόν Αρχιερείς Γραμματείς και Ιερείς προσέξτε την θέση που πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε για το μέλλον της ανθρωπότητας χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα ιδεολογικής και θρησκευτικής πίστης γιατί στο τέλος θα το πληρώσει η εκκλησία μας και ο Χριστιανισμός που βάλετε από τον μουσουλμανισμό που καραδοκεί σαν αρπακτικό όρνεο!
Εύχομαι να επικρατήσει η σωφροσύνη και η λογική!
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με Υγεία και Χαρά!
Χίος 14 Δεκεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.