Η φιλοδασική συνεχίζει…

Πάρα πολλοί φίλοι του δάσους με ρωτάνε για τα περσινά πεπραγμένα και για τα σχέδια της Φιλοδασικής της φετινής χρονιάς. Γράφοντας τα σχέδια της φετινής χρονιάς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την περασμένη χρονιά. Πέρυσι δημιουργήσαμε 3 καινούριους δασικούς πυρήνες φυτεύοντας 1.500 δενδρύλλια και περίπου 500 θάμνους στο Αίπος. Τα σχέδια για φέτος είναι 1.500 κουκουναριές και 500 περίπου δεντρολίβανα τα οποία είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Ανθίζει αρκετούς μήνες τον χρόνο. Για την φύτευση των δενδρολίβανων συλλέγουμε τα δενδρύλια που έχουμε δημιουργήσει παίρνοντας μοσχεύματα από παλιές δενδρολιβανιές που φυτέψαμε πριν από πολλά χρόνια. Τα δασικά δενδρύλλια τα προμηθευόμαστε από το Δασαρχείο Χίου κατόπιν αίτησής μας. Τα έχουμε παραγγείλει και έρχονται τέλος Δεκεμβρίου.

Από τους 3 πυρήνες που θα κάνουμε φέτος, τον έναν θα τον κάνει ο γιος του πρώην συμβούλου της Φιλοδασικής, Γ. Γεωργαλά. Τον δεύτερο θα τον κάνουμε στην τοποθεσία Παράγκα, Αγ. Ισιδώρου Συκιάδας, σε χώρο τον οποίο υπέδειξε ο Σταμάτης Ζουμίδης, φίλος και μέλος της Φιλοδασικής. Υπάρχει και εύκολη πρόσβαση στο νερό.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι επιτυχίες μας στις φυτεύσεις πολλές φορές φτάνουν και το 99%. Αυτό οφείλεται στον προσεκτικό και εξειδικευμένο τρόπο φυτεύματος και την σωστή μέθοδο και συχνότητα ποτίσματος: 4 φορές την πρώτη χρονιά και 3 φορές την επόμενη. Εξαίρεση απετέλεσαν οι περσινή και φετινή χρονιές, κατά τις οποίες ποτίσαμε 5 φορές λόγω της μεγάλης ανομβρίας.

Η Φιλοδασική Ένωση Χίου συνεχίζει αδιάκοπα το έργο της και την προσφορά της, με ζήλο και επιμέλεια, υπηρετώντας σταθερά κι αμετακίνητα το σκοπό της που είναι η αναζωογόνηση της χιώτικης φύσης και η εξάπλωση του δάσους σε όλο το νησί. Στον αγώνα της αυτό περιμένει να συστρατευθούν μαζί της κι όλοι όσοι αγαπούν τη Χίο.-

Για το Δ.Σ. της Φιλοδασικής

Ο Πρόεδρος

Γιαννούλης Κοκκινάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.