ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ – Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Αξίζουν συγχαρητήρια στη φιλαρμονική του δήμου Χίου και σε όλους τους συντελεστές της υπέροχης δουλειάς που γίνεται εκεί συμπεριλαμβανομένου του συλλόγου Φίλων της φιλαρμονικής του δήμου .

Οι τελευταίες παρουσιάσεις ,τόσο με το νεανικό σχήμα όσο και με των μεγαλύτερων ήταν πραγματικές οάσεις και αποδεικνύουν ότι πρέπει να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια που αποτελεί κοιτίδα τέχνης και πολιτισμού.

Εύλογες όμως απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είτε απουσιάζει από αυτές τις εκδηλώσεις είτε τις υποβαθμίζει.

Ταυτόχρονα μια σειρά εκδηλώσεις,  στηρίζονται στη βοήθεια του συλλόγου Φίλων της φιλαρμονικής , γεγονός που παραπέμπει στο ότι δεν υπάρχει η οικονομική στήριξη στη βάση των αναγκών που έχει το συγκεκριμένο σχήμα και που δεν πρέπει να το βλέπουμε μόνο μέσα στα πλαίσια των παρελάσεων.

Οι μουσικοί που συναποτελούν τη φιλαρμονική του Δήμου μας, με όλους τους παράγοντες που τους στηρίζουν,  αξίζουν την αμέριστη στήριξη της δημοτικής αρχής, ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους ακόμα περισσότερο, προσφέροντας μουσικές περιπλανήσεις απαραίτητες στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου θεωρούμε ότι καλές είναι οι συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, με ποιότητα φυσικά και όχι τύπου Αργυρού, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσει και το δικό του αξιόλογο δυναμικό συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού μας, αντί να περιορίζεται στα τυπικά. Σε μια τέτοια προσπάθεια , η παράταξή μας θα είναι αρωγός στα μέτρα των δυνατοτήτων της.

Ταυτόχρονα μια τέτοια λειτουργία αποτελεί πόλο έλξης για τη νεολαία μας που είναι αναγκασμένη να βιώνει την υποκουλτούρα σε όλα τα επίπεδα.

Για τη δημοτική αρχή λοιπόν και τη φιλαρμονική μας ισχύει το ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.