Οι Λεπτομέρειες συνθέτουν καταστάσεις! Μπράβο Σας!

Θα ήταν άδικο και απρέπεια εκ μέρους μου να μην προβάλλω και πω δυο λόγια βλέποντας έστω και λίγα έργα να γίνονται άμεσα μετά τα καυστικά, αλλά γνήσια και σωστά κατά την κοινή γνώμη δημοσιεύματα μου στα ΜΜΕ ενημέρωσης και στο διαδίκτυο στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για την Δημοτική αρχή και γενικώς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς!

Ας αρχίσουμε από όλα τα δημοσιεύματα μου που έχουν σχέση και έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα!

1) το κομμένο  με τροχό Κολωνάκι της Απλωταριάς που παρ ολίγον να κόψει το πόδι του μικρού παιδιού, έγινε άμεση συγκόλληση και γερή οξυγονοκόλληση και είναι μια χαρά!

2) οι κουρελιασμένες σημαίες στο κτίριο του ΚΕΠ πρώην πυροσβεστικής υπηρεσίας και αυτές άμεσα απεκατεστάθηκαν!
3) η οδός Σκουντούφλας και Καρμανιόλας στο παζάρι έγινε και εκεί πολύ καλή δουλειά και άμεσα η αποκατάσταση της ασφάλτου όπως δείχνουν φωτογραφίες που έχω τραβήξει!
4) είχα γράψει και αναφερθεί για τον πολιτισμό και τις πολιτισμένες συνήθειες της Ευρώπης με τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης αποτσίγαρων….με μεγάλη μου χαρά είδα σήμερα να έχουν τοποθετηθεί ορισμένοι στην Απλωταριά και μπροστά στον οίκο Διδασκάλου… υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες!
5) σήμερα αργία δίχως παρελάσεις και άδεια η Απλωταριά έγινε η αποκαθήλωση της τέντας που διευκολύνει και τα συνεργεία και με άνεση μέσα σε δύο ώρες!
Για όλες αυτές τις άμεσες ενέργειες ένα Μεγάλο Μπράβο!
Βέβαια υπάρχουν ακόμη και τα κέρατα ( καρφιά ) στην αρχή της οδού Φιλίππου Πασπάτη έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που είδα την γυναίκα να κάνει πλεζόν όπως οι τερματοφύλακες!
Έγινε πρόταση για κατασκευή από σαμαράκια ελαφράς μορφής από καουτσούκ…. γνωρίζω ότι χρειάζεται επί πλέον χρόνος για αυτή την περίπτωση!
Επίσης θέλω να αναφερθώ ότι σε πολλά σημεία της πόλεως σε πολλούς δρόμους υπάρχουν μικρές ή μεγάλες λακούβες που χρειάζεται να τοποθετηθεί πίσσα, ας το κοιτάξει η τεχνική υπηρεσία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι γιατί δυστυχώς πέφτουν μέσα μηχανάκια και πολλοί μεγάλοι σε ηλικία!
Επειδή στο διαδίκτυο βρήκα μια πολύ έξυπνη κατασκευή στην πόλη των Τρικάλων…που σε όλα τα σταυροδρόμια είναι βαμμένα κόκκινα για να φαίνονται και να κόβουν ταχύτητα τα οχήματα καθώς και οι διαβάσεις πεζών!
Είναι μία ιδέα που ίσως και σωτηρία για τυχόν ατυχήματα!
Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι φορείς εγώ δεν είμαι ούτε μηχανικός ούτε συγκοινωνιολόγος αλλά το είδα με θετικό μάτ!
Αυτά τα λίγα μέρα γιορτινή για την Ελλάδα μας και όλους τους Έλληνες! Χρόνια Πολλά και του χρόνου να βρεθούμε ξανά στον χώρο της παρέλασης!
Χίος 28 Οκτωβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.