Ο Αγιασμός στη “Στέγη της Μαρίας” στα Καρδάμυλα [Φωτογραφικό υλικό και βίντεο]

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στην “Στέγη της Μαρίας” στα Καρδάμυλα με την έναρξη του σχολικού έτους χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Συμβολικά ο αγιασμός έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να γίνεται την ημέρα της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού. Ο εφετινός αγιασμός είχε την ιδιαιτερότητα ότι ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος ζήτησε από τον Μητροπολίτη να διαβάσει τον Απόστολο, αντί δικής του ομιλίας.

Στην συνέχεια, μετά από την ομιλία του Μητροπολίτη που εστίασε στον ρόλο του κλήρου, αλλά και των πιστών αγωνιστών στην επανάσταση του 1821, έγιναν οι βραβεύσεις των μαθητών της “Στέγης της Μαρίας ” αλλά και του “TEENS ” που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εντύπωση έκανε στο τέλος η πρόταση του καπτα – Παναγιώτη Τσάκου, τα παιδιά που αποφοιτούν από το  “TEENS ” να μην πηγαίνουν στις ΑΕΝ – Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, αλλά να φεύγουν απευθείας στα πλοία, γιατί και πιο γρήγορα θα φθάσουν στην κορυφή της εξέλιξής τους, θα πληρώνονται στα πλοία και τελικά δύο χρόνια μέσα στο πλοίο είναι καλύτερα από το να είναι κάποιος, για τον ίδιο χρόνο, στο θρανίο στις ΑΕΝ. Όπως τόνισε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος “το TEENS είναι ισάξιο των ΑΕΝ”  και όπως χαρακτηριστικά είπε “Σκεφτείτε το και μην χάνετε τον χρόνο σας”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.